Priminsime, kad savaitės viduryje „Neptūno“ legionierius Jimmy Baronas pasinaudojo sutartyje numatyta išpirkos galimybe ir išėjo į Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuris jam pasiūlė dvigubai didesnį atlyginimą. "Neptūnas" tokios sumos pasiūlyti negalėjo. Po dienos nuskambėjo dar viena žinia – dėl vidinių klubo taisyklių pažeidimų, „Neptūną“ buvo priversti palikti du legionieriai – Omaris Johnsonas ir Larry Drew.

Dar sausio mėnesį komanda atsisveikino ir su Tadu Klimavičiumi. Šeštadienį, po Klaipėdoje patirto pralaimėjimo prieš Utenos „Juventus“ ekipą (70:79), „Neptūno“ klube įvyko dar vienas pasikeitimas – komandos savininkų sprendimu „Neptūno“ kolektyvą paliko direktorius Osvaldas Kurauskas. Jo pareigas iki atskiro sprendimo laikinai perima ilgametis klubo darbuotojas Algimantas Ercius.

Dėl pasikeitimų žaidėjų gretose ir esamą padėtį paprašėme pakomentuoti „Neptūno“ klubo valdybos pirmininką Vytautą Lygnugarį.

"Noriu paneigti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad komandą kamuoja finansinės problemos. Mes atsiliekame nuo atlyginimų mokėjimo grafiko vos 2-3 savaites ir net ne viso mėnesinio atlygio dydžio. Ir manau nesame vieninteliai tokie Lietuvoje. Dalis mėnesinio atlygio visada išmokama laiku. Artimiausiu metu pinigų srautas turi būti pakankamas ir tas atsilikimas bus likviduotas.

Turimos priemonės leis subalansuoti piniginius srautus artimiausiu metu. Džiaugiuosi komandos nariais, kurie puikiai supranta laikinus trukdžius ir išlieka tikrais mūsų miesto komandos "Neptūnas" patriotais“, – susidariusią situaciją komentavo klubo valdybos pirmininkas.

Netrukus jis pridūrė: „Taip pat naudodamasis proga noriu padėkoti mūsų rėmėjams ir sirgaliams už fantastišką komandos palaikymą. Kaip ir kiekvienas Lietuvos krepšinio klubas, taip ir “Neptūnas” gyvuoja tik rėmėjų pagalba. Mes labai vertiname ir džiaugiamės kiekvienu rėmėju nepriklausomai nuo paramos dydžio.

Be abejo, didžiausias rėmėjas ir mecentas yra Klaipėdos miesto savivaldybė, jos parama yra labai ženkli ir tik jos dėka mes turime galimybę dalyvauti prestižiniuose Europos turnyruose bei Lietuvos krepšinio čempionate - taip džiuginti visus klaipėdiečius. Noriu visus patikinti, kad „Neptūnas“ jūsų neapvils, nors mūsų gretos praretėjusios, bet komanda išlieka labai kovinga ir toliau trokštanti pergalių“.

Pasiteiravus, kokias taisykles pažeidė iš klubo pašalinti legionieriai – Larry Drew ir Omaris Johnsonas, V. Lygnugaris atsakė: „Tai yra labai grubus vidaus taisyklių pažeidimas. Dviejų iš komandos išvyksiančių amerikiečių atleidimas niekaip nėra susijęs su piniginiu klausimu. Būdami socialiai atsakinga organizacija, mes negalime toleruoti neatsakingo žaidėjų elgesio. Mes laikomės taisyklių ir išlygų nėra niekam", – kalbėjo „Neptūno“ valdybos pirmininkas V. Lygnugaris.

– Kaip komandai gali atsiliepti šie pokyčiai?, – pasiteiravome "Neptūno" klubo valdybos pirmininko.

– Ši situacija yra ne kasdieninė ir tai tikrai rimtas išbandymas klubui, bet esu įsitikinęs, kad šie pokyčiai komandą tik labiau mobilizuos ir dar daugiau sutelks kovoje dėl iškeltų tikslų Lietuvos čempionate ir FIBA čempionų lygos turnyre. Visi žaidėjai žino, kad vidaus taisyklės galioja visiems vienodai ir išlygų niekam nebus, jeigu elgsis neprofesionaliai. Tokios yra mūsų klubo taisyklės. Suprantu, kad pasikeitimai komandoje vyksta galbūt ne pačiu tinkamiausiu laiku, bet kito pasirinkimo neturime. Viskas yra daroma tam, kad komanda toliau siektų pačių aukščiausių tikslų ir galėtų džiuginti Klaipėdos žmones savo gražiomis pergalėmis ir kovingu žaidimu. Nuoširdžiai tikiu, kad taip bus ir ateityje. Mūsų siekiai ir tikslai - patys didžiausi.

– Jau vasario mėnesio pabaigoje „Neptūnas“ pradės FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio kovas. Ar iki to laiko spėsite papildyti komandą naujais žaidėjais? Daugeliui krepšinio sirgalių labai svarbu, kada komandą papildys nauji krepšininkai? Ar turite kandidatus? Gal galite atskleisti, su kuo vyksta derybos?

– Naujų žaidėjų paieška prasidėjo iš karto, kai tik sužinojome apie J. Barono, L. Drew bei O. Johnsono išvykimus iš komandos. Šios žinios netikėtos ir nelauktos, todėl reikia laiko, kad būtų surasti tinkami žaidėjai, galintys juos pakeisti. Komandos vyr. treneris Dainius Adomaitis labai atsakingai ieško naujų žaidėjų, nes jie turi būti gero meistriškumo, kad galėtų greitai ir tinkamai įsilieti į komandos žaidimą. Pavardžių su kuo vedamos derybos ir kas yra pretendentai žaisti “Neptūne”, tikrai dabar negalėčiau atskleisti, bet greitu laiku gali būti labai gerų naujienų. Truputį pakentėkime ir sužinosime kas taps naujaisiais “Neptūno” žaidėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)