Apie 10 tūkstančių krepšinio gerbėjų, susirinkusių į Vilniaus „Siemens“ areną nusivilti neturėjo. LKL sunkiasvorių dvikovoje intriga tvyrojo iki pat mačo pabaigos, o joje sėkmingiau sužaidė daugiau patirties turintys žalgiriečiai.

„Lietuvos rytas“ pirmavo mačo pradžioje, kai po Artūro Jomanto dvitaškių aikštės šeimininkai priekyje buvo 4:0.

Tačiau vėliau iniciatyvą perėmė svečiai, kurie po pirmojo kėlinio turėjo 9 taškų persvarą – 17:8. Svečius į priekį vedė Edgaras Ulanovas, pelnęs 8 taškus.

Antrajame ketvirtyje po Artūro Milaknio tritaškio „Žalgiris“ įgijo 11 taškų pranašumą – 26:15. Tačiau aikštės šeimininkai pagerino gynybą ir besibaigiant kėliniui išsiveržė į priekį 35:34. Antrą ketvirtį užbaigė taiklus Luko Lekavičiaus dvitaškis.

Trečiajame ketvirtyje iniciatyvos ėmėsi Renaldas Seibutis, vien per kėlinį pelnęs 6 taškus. Iš viso jo sąskaitoje – 12 taškų (4/4 dvitaškiai, 4/4 baudų metimai).

Jei pirmame ir antrame kėliniuose tai viena, tai kita komanda surengdavo spurtą, tai trečiajame kėlinyje vaizdas pasikeitė. Nė vienai komandai nepavyko atitrūkti, o kova vyko taškas į tašką. Trečiasis kėlinys baigėsi rezultatu 20:19 „Žalgirio” naudai.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai turėjo kelių taškų trapų pranašumą. Lemtinga tapo paskutinė minutė.

Iki rungtynių pabaigos likus 42 sekundėms ir „Žalgiriui” pirmaujant 4 taškais, Artūras Gudaitis padarė grubią klaidą. Vidurio puolėjas prasižengė prieš tritaškį metusį Artūrą Milaknį. Tiesa, žalgirietis realizavo du baudų metimus iš trijų. Kitoje atakoje beveik visus šansus palaidojo Davido Logano klaida.

Paskutinėmis sekundėmis „Lietuvos rytas“ jau niekur nebeskubėjo: mačo baigtis abejonių nekėlė. Žalgiriečiai nugalėjo 79:72.


Kauno komandoje svarbų vaidmenį suvaidino atsarginiai žaidėjai. Nuo suolo pakilę krepšininkai „Žalgirio” gretose surinko 42 taškus iš visų komandos. „Lietuvos ryto” atsarginiai žaidėjai pasirodė kukliau – vos 23 taškai.

Be to, rimtu „Žalgirio” ginklu tapo toliašaudė artilerija. Kauniečiai realizavo 11 tritaškių metimų iš 23 bandymų. Brockas Motumas ir Kevinas Pangosas pataikė po 3 tolimus metimus.

„Lietuvos rytas“: Davidas Loganas 18, Artūras Jomantas 12, Artūras Gudaitis 11, Drew Gordonas (10 atk. kam.) 10, Rokas Giedraitis 6, Clevin Finley Hannah 5, Anthony Fisheris 4, Laimonas Kisielius ir Deividas Gailius po 1 tašką, Julius Jucikas nežaidė.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas ir Brockas Motumas po 13, Renaldas Seibutis ir Paulius Jankūnas po 12, Edgaras Ulanovas 10, Artūras Milaknis 8, Lukas Lekavičius 5, Robertas Javotokas, Augusto Lima ir Antanas Kavaliausks po 2 taškus, Leo Westermannas (17 min.) taškų nepelnė, Isaiah Hartensteinas nežaidė.

Statistika („Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“)

Dvitaškiai: 15/33 (45 proc.) – 18/32 (56 proc.)

Tritaškiai: 5/20 (25 proc.) – 11/23 (48 proc.)

Baudų metimai: 27/36 (75 proc.) – 10/12 (83 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 29 – 33

Rezultatyvūs perdavimai: 13 – 15

Klaidos: 9 – 16

Perimti kamuoliai: 8 – 5

Blokai: 2 – 2

LKL turnyro lentelė

Šią savaitę abi komandos prakaitą liejo tarptautiniuose turnyruose, be to, „Žalgiris“ nusvilo vietiniame fronte.

Žaliai balti pirmadienį Panevėžyje 77:79 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“, o ketvirtadienį Eurolygoje 89:85 patiesė „Barcelona“ ekipą.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį Europos taurės („Eurocup“) Top-16 etape Izraelyje 77:84 nusileido Jeruzalės „Hapoel“ ekipai ir taip apsunkino savo galimybes patekti į turnyro ketvirtfinalį. LKL čempionate sostinės ekipa žaidė sausio 28-ąją, namuose 86:78 įveikė Kėdainių „Nevėžį“.

Rezultatai. „Tete-a-Tete Casino – LKL” pirmenybėse Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ susitiko du kartus, tiek Vilniuje, tiek Kaune pergalėmis džiaugėsi Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai. Spalio 8-ąją sostinėje „Žalgiris“ laimėjo 74:66, lapkričio 27-ąją Kaune aikštės šeimininkai svečius iš Vilniaus įveikė 84:68.

Mintys. Prieš akistatą sostinės ekipos strategas Tomas Pačėsas pabrėžė, kad Pauliaus Jankūno faktorius dabar nėra toks svarbus kaip pernai ir atkreipė dėmesį į jo komandai kenkiančią informaciją.

„Žaisti prieš šiandieninį „Žalgirį“ reikia kitaip, nes dabar visa komanda pavojinga – gali iššauti bet kuris žaidėjas. Jei P. Jankūnas neįmeta, tai nereiškia, kad „Žalgiris“ pralaimės. Pavojingas bus visas varžovų dešimtukas“, – teigė T. Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ strategas apgailestavo, kad jo auklėtinius žeidžia žiniasklaidoje pasirodę gandai apie vieno iš lyderių Davido Logano galimą persikėlimą į italų Avelino „Sidigas“ekipą. Tai, anot jo, atsiliepia ir ekipos žaidimui.

Pajėgos. Vilniečių gretose žaidė Deividas Gailius ir traumą išsigydęs Artūras Gudaitis.

Turnyro lentelėje. „Žalgiris“ tvirtai žengia pirmoje vietoje – 20 pergalių ir 2 nesėkmės, Vilniaus „Lietuvos rytas“ – trečias, 15 pergalių ir 7 nesėkmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)