Mačo pradžioje dominavo gynyba: įpusėjus pirmajam kėliniui abi komandos kartu buvo pelniusios vos 11 taškų (5:6). Per likusias 5 min. tiek šeimininkai, tiek svečiai spėjo apsiprasti aikštėje, o švieslentėje degė lygūs skaičiai – 18:18.

Antro ketvirčio pradžioje abiejų ekipų žaidėjai atakuoti ėmė dar sėkmingiau, o svarstyklės nuolat svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. „Žalgiriui“ pirmaujant dviem taškais Kazys Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės, po kurios šeimininkai švystelėjo septynis taškus be atsako (33:28).

Kėlinio pabaigoje Edgaras Ulanovas poroje atakų iš eilės gavo į veidą, bet teisėjai nieko neužfiksavo. Negana to, už kalbas techninę skyrė pačiam žalgiriečiui. Prieš ilgąją pertrauką „Lietkabelis“ pirmavo – 44:37.

Po poilsio minučių žalgiriečiai ir toliau strigo šeimininkų gynyboje, o šie po sėkmingo Beno Magdeno prasiveržimo ir netrukus sekusio tikslaus tolimo šūvio pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą (53:40).

Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas įmetė po tritaškį, o pastarasis dar pridėjo keturis taiklius baudų metimus, ir intriga sugrįžo (53:50). Netrukus Šaras už kalbas buvo nubaustas technine pražanga, o prieš lemiamą ketvirtį ekipas skyrė trys taškai – 59:56.

Paskutinį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo nebejuokaudamas: Antanas Kavaliauskas sumetė du baudų metimus, Brockas Motumas švystelėjo iš toli, o tas pats A. Kavaliauskas dar pataikė ir dvitaškį (59:63). Ir tuomet kauniečiai vėl buvo apdovanoti technine pražanga – ją gavo atsarginių žaidėjų suolelis. Netrukus dar nesportinę pražangą užsidirbo Renaldas Seibutis (62:63). Likus žaisti 1:01 min. rezultatas buvo lygus (71:71).

Nors Šaras paprašė minutės pertraukėlės, „Žalgiris“ tikslios atakos nesurengė, o kitoje aikštės pusėje dvitaškį pataikė Mindaugas Lukauskis (73:71). Po dar vienos pauzės Lukas Lekavičius išprovokavo pražanga, bet įmetė tik vieną baudą (73:72). Netrukus prasižengė ir žalgiriečiai, o B. Magdeno ranka nesudrebėjo (75:72).

L. Lekavičius vėl stojo mesti baudų ir šįkart nesuklydo (75:74). Tą patį vėl padarė ir B. Magdenas (77:74). Likus žaisti 8,8 sek. L. Lekavičius išprovokavo pražangą mesdamas iš trijų taškų zonos, kinkų nedrebino ir išlygino rezultatą (77:77). Visgi likusio laiko šeimininkams užteko – Lorenzo Williamsas įveikė pasimetusią „Žalgirio“ gynybą, o su sirena paleistas A. Milaknis tritaškis tikslo nepasiekė – 79:77.

„Lietkabelis“: Benas Magdenas 19, Tadas Rinkūnas 15 (4/4 trit.), Žygimantas Skučas 10, Lorenzo Williamsas (5 rez. perd.), Simas Galdikas ir Donatas Tarolis po 6 taškus.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas ir Lukas Lekavičius po 14, Antanas Kavaliauskas ir Brockas Motumas po 12, Artūras Milaknis 10, Renaldas Seibutis 5 taškai.

Š. Jasikevičius šiose rungtynėse vertėsi be pagrindinio savo įžaidėjo pagalbos. Leo Westermannas penktadienio vakarą Eurolygos mače prie Stambulo „Daruššafaka“ komandą smarkiai prasikirto lūpą, kurią siūti teko ligoninėje. Šiuo metu ji vis dar ištinusi, todėl prancūzas negali žaisti kontaktinio krepšinio – šį mačą gynėjas stebėjo per televizorių.


„Cido“ arenoje žalgiriečiai pralaimėjo jau antrą kartą šiame sezone (86:90). Tiesa, sausio pradžioje jie „Lietkabelį“ buvo įveikę namuose (76:65). Nepaisant šios nesėkmės „Žalgiris“ tvirtai rikiuojasi LKL turnyro lentelės viršūnėje.

O štai panevėžiečiai, kurie nutraukė Kauno klubo 19 pergalių iš eilės seriją, toliau užima antrą vietą bei lenkia vienomis rungtynėmis mažiau laimėjusį Vilniaus „Lietuvos rytą“ (15/6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)