Su 10 pergalių ir 4 pralaimėjimais Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pakilo į antrąją vietą C grupėje.

Kelialapį į šešioliktuką be papildomo aktrintamųjų varžybų etapo „Neptūnui“ netikėtai padovanojo Liono-Vilerbano „Asvel“ krepšininkai, Turkijoje 58:70 pralaimėję Ušako „Sportif“ komandai. Klaipėdiečiai galėjo pakilti ir į pirmąją poziciją, tačiau Oldenburgo „Ewe Baskets“ namuose 78:53 užtikrintai sutriuškino Varezės „Varese“ ekipą.

Nuo pat rungtynių pradžios klaipėdiečiai Lenkijoje diktavo savo sąlygas – vos varžovams pavykdavo šiek tiek aptirpdyti dviženklį skirtumą, tuoj D. Adomaičio auklėtiniai atsakydavo galingu spurtu.

Ketvirtame kėlinyje Lietuvos vicečempionai išsiveržė į priekį net 15 taškų skirtumu (64:49), tačiau lenkų komanda nenuleido rankų ir nedaug trūko, kad pačioje pabaigoje atkurtų intrigą.

Prie pergalės labiausiai prisidėjo Omari Khalfani Johnsonas, pelnęs dvigubą dublį - surinkęs 14 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių.

„Asvel“, „Neptūnas“ ir Oldenburgo „Ewe Baskets“ ekipos surinko po lygiai pergalių (10) ir pralaimėjimų (4). Pagal tarpusavio rungtynių santykį, „Asvel“ užėmė pirmąją vietą, „Neptūnas“ liko antras, o vokiečiai – treti.

Į šešioliktuką tiesiogiai patenka penki grupių nugalėtojai ir trys geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos. Tarp pastarųjų pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį yra ir Klaipėdos „Neptūnas“. 16 geriausių turnyro komandų dėl bilieto į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalį kovas pradės vasario 28 – kovo 1 dienomis.

Grįžę iš Lenkijos „Neptūno“ krepšininkai neturės laiko poilsiauti – šeštadienį namie jų laukia principinė akistata su Prienų-Birštono „Vytautu“. Šiose rungtynėse, vilkint „Vytauto“ marškinėlius, turėtų pasirodyti buvęs „Neptūno“ žaidėjas Tadas Klimavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)