„Tai nieko, mes įpratę būti nurašyti“, – nesutriko uteniškių klubo vadovas.

„Juventus“ pradės žygį „Karaliaus Mindaugo taurėje“ su vienais favoritų „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Daugelis tikisi taurės savininkų patekimo į pagrindinį turnyro etapą Kauno „Žalgirio“ arenoje, bet anksčiau laiko nurašyti „Raudonuosius velnius“ būtų didžiulė klaida.

Į ketvirtą „Tete-A-Tete Casino–LKL“ turnyro lentelės vietą paskutinę akimirką prasmukęs Prienų-Birštono „Vytautas“ buvo potencialiai parankiausias varžovas ketvirtfinalyje iš stipriausiųjų komandų krepšelio. Tačiau „Juventus“ ekipaže pakeliui į „Karaliaus Mindaugo taurės“ burtų ceremoniją Kaune buvo svarstomi kiti scenarijai.

„Džiaugiamės burtais, – kiek netikėtai gavęs „Lietuvos rytą“ ketvirtfinalyje pareiškė „Juventus“ treneris Antanas Sireika. – Važiuodami į burtus pasvarstėme galimus variantus. Vienas mūsų norų buvo žaisti namuose. Kitas noras – kad nesusitiktume su „Žalgiriu“.“

„Juventus“ Vilniaus komandą namuose priims vasario 14-ą (18 val. 30 min.). Tai, kad „Lietuvos rytui“ Valentino dieną Utenoje nenusimato jokios meilės, signalizuoja pastaroji komandų akistata Utenos daugiafunkciame sporto centre, kurią spalio 22-ą „Juventus“ laimėjo 81:74. Vilniuje „Lietuvos rytas“ gruodžio 10-ą atsirevanšavo 98:81.

„Gerbiu visus varžovus. Bet žaidžiame vienerias rungtynes, todėl daugiau galimybių toms komandoms, kurios prasčiau vertinamos. Siurprizų, tikiuosi, kad bus. Manau, galime sėkmingai kovoti“, – kovingai ketvirtfinalį pasitinka A. Sireika.

Su 10 pergalių ir 10 pralaimėjimų „Juventus“ rikiuojasi šeštoje LKL čempionato turnyro lentelės vietoje. 50 proc. pergalių ir pralaimėjimų balansas puikiai simbolizuoja uteniškių sezoną. Vieną dieną „Juventus“ gali nugalėti „Lietuvos rytą“, o kitą kristi prieš Kėdainių „Nevėžį“ ar Alytaus „Dzūkiją“.

Bet tam yra logiškas paaiškinimas. Visą sezoną komandą retina traumos. Visam sezonui iš rikiuotės iškrito komandos kapitonas Arminas Urbutis, vėliau traumos atėmė Gytį Sirutavičių ar Vaidą Čepukaitį.

Todėl didžiausias A. Sireikos noras yra vasario 14-os mūšį Utenoje pasitikti sveikiems.

„Norėčiau Fortūnos paprašyti, kad žaidėjai liktų sveiki. Kartais žaidžiame neblogą krepšinį, bet labai banguojame, kadangi turime daug įvairiausių bėdų. Vis kažkas iškrenta, todėl pagauti žaidimą nelengva. Svarbiausia, kad išvengtume traumų. O pasiruošimas… Pasiruošime“, – šyptelėjo A. Sireika.

„Juventus“ 2017-us pradėjo sustiprėjęs. A. Sireika galop sulaukė 39-erių veterano Dainiaus Šalengos pagalbos. Per dvejas pastarąsias rungtynes 2003-ių Europos čempionas rinko vidutiniškai po 11 taškų ir 10 naudingumo balų. Lemiamu metu jis įtvirtino pergalę prieš „Vytautą“.

Pirmais smuikais „Juventus“ gretose griežia Vytautas Šulskis (vid. 13,3 tšk., 5,6 atk. kam., 15,2 naud. bal.), Jamaras Diggsas (12,9 tšk., 5,2 rez. perdav.), V. Čepukaitis (11,1 tšk., 6,8 atk. kam.) ir Gytis Sirutavičius (10,3 tšk.).

Utenos klubas įgavo pagreitį ir laimėjo 3 rungtynes iš eilės, o LKL čempionate šventė 7 pergales per 10 pastarųjų susitikimų. Šiuo rezultatu uteniškiai prilygsta Panevėžio „Lietkabeliui“ ir „Lietuvos rytui“, o geresnę 10 rungtynių atkarpą turi tik Kauno „Žalgiris“ (10/0).

Vidas Mačiulis gerai paklausė: kuri komanda turi daugiausiai šansų iškovoti taurę? Pasakiau, kad ta, kuri nesusitiks su Utenos „Juventus“ ketvirtfinalyje, – šypsojosi A. Sireika. – Tai vienerios rungtynės. Esi arba karalius Mindaugas, arba nebeturi šansų. Todėl daug ką lems emocinis pakilimas, nusiteikimas ir savų žiūrovų palaikymas.“

Kelionę sosto link „Juventus“ pradės su savo šeštu žaidėju tribūnose. Ar turnyro „karaliai“ bus nuversti iš sosto jau ketvirtfinalyje? Utenoje būna visko.

LKL.lt primena, kad bilietus į Karaliaus Mindaugo taurės 2017“ pusfinalio ir finalo varžybas galima įsigyti „Tiketos“ puslapyje arba kasose. Visų klubų abonementų turėtojams taikoma 30 proc. nuolaida, tačiau likus savaitei iki renginio, ši nuolaida negalios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)