Lapkričio viduryje vykusios pirmojo Eurolygos rato rungtynės Maskvoje baigėsi nelengva CSKA pergale 95:86. Tą sykį į priekį maskviečius vedė M. Teodosičius, pelnęs 25 taškus, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 24 naudingumo balus.

Šį sykį M. Teodosičius negalės žaisti dėl kojos traumos, tačiau maskviečiai savo gretose turės kitą ginklą. Tai – rezultatyviausias komandos žaidėjas Nando de Colo. Prancūzas pirmąsias rungtynes su žalgiriečiais praleido, tačiau pastaruoju metu yra labai geros sportinės formos.

Vidutiniškai per rungtynes CSKA atakų lyderis renka po 19,9 taško, o paskutines dvejas rungtynes atitinkamai su Milano „Emporio Armani“ ir Bambergo „Brose Baskets“ baigė surinkęs 22 ir 26 taškus.

Į Kauną atvykęs D. Itoudis pripažino, kad pastaruoju metu CSKA turi problemų dėl pasikartojančių traumų, o „Žalgiris“ maskviečiams gali mesti rimtą iššūkį.

Milošas Teodosičius

„Žalgiris“ – atletiška ir labai agresyvi komanda, kuri žais su papildoma motyvacija. Varžovus tikrai motyvuos faktas, kad jie žaidžia prieš itin gausią ir nuostabią sirgalių auditoriją. Neabejoju, kad varžovai bus agresyvūs visas 40 minučių ir mums žaisti nebus paprasta, – mintimis dalijosi D. Itoudis. – Tereikia prisiminti, kad ir Maskvoje „Žalgiris“ mus privertė rimtai grumtis visą mačą, teko labai pasistengti, kad rungtynes baigtume pergalingai. Laukiu sunkių rungtynių. Taip, turime problemų, tačiau svarbiausia, kad gerai dirbome treniruotėse ir esame pasirengę kovoti.“

Per visą naujosios Eurolygos istoriją (nuo 2000-2001 m. sezono) CSKA žalgiriečius įveikė per visas 17 paskutinių tarpusavio rungtynių.

Jeigu skaičiuosime šiek tiek ankstesnę istoriją, nuo 1999-2000 m. sezono Eurolygoje abi komandos susigrūmė 19 kartų ir vieną sykį „Žalgiriui“ CSKA įveikti pavyko. Tai nutiko 2000-ųjų sausio 20 d. Kaune, kai Mindaugo Žukausko (21 taškas) vedami žalgiriečiai svečius iš Maskvos namie nugalėjo 84:76.

CSKA gretose tąsyk rezultatyviausias buvo dabartinis Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Vasilijus Karasiovas – 25 taškai. Rusijos komandai tada atstovavo ir Gintaras Einikis, pelnęs 8 taškus.

Taip pat per pastarąjį dešimtmetį abi komandos dar 4 kartus kovėsi VTB Jungtinėje lygoje, kur „Žalgiris“ laimėjo net tris sykius.

Pažymėtina, kad maskviečiai šį kartą versis ne tik be M. Teodosičiaus, bet ir dar be dviejų mažiau svarbių žaidėjų. Po kelio operacijos vis dar sveiksta aukštaūgis Pavelas Korobkovas, nerungtyniaus ir aukštaūgis Ivanas Lazarevas.

Rungtynių Kaune pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)