Eurolygos turnyro lentelėje penktadienio vakaro varžovai yra skirtingose situacijose. „Žalgiris“, laimėjęs 6 kartus per 17 rungtynių, rikiuojasi trečioje nuo galo pozicijoje, o „Real“ klubas su 12 pergalių žengia antras, nusileisdamas tik Maskvos CSKA.

„Eurolygoje yra ne viena komanda, kuri pagal sudėtį galėtų būti laikoma realia pretendente į geriausiųjų aštuntuką, tačiau jos žaidimas nuvilia.

Tarp tokių – „Žalgiris“, nepateisinantis į komandą dėtų vilčių ir turintis vieną prasčiausių turnyre pergalių ir pralaimėjimų santykį. Kad komanda tikrai nėra geros formos, atspindi ir beviltiškas pralaimėjimas namie Belgrado „Crvena Zvezda“, ir pralaimėjimas tikrai silpnai Stambulo „Galatasaray“ ekipai“, – prieš mačą rašo sporto portalo „Vavel.com“ žurnalistas Nicolas Garcia.

Kad Madrido klubas „privalo išsivežti“ pergalę iš Kauno pažymi ir Ispanijos sporto žiniasklaidos gigantai Marca bei AS portalai, tačiau paties „Real“ klubo treneris Pablo Laso nesileidžia užliūliuojamas pagyrų.
„Žalgiriui“ pastaruoju metu namuose nesiseka – pralaimėtos trejos paskutinės rungtynės namie, o tai turnyro lentelėje kainavo labai brangiai. Todėl nieko keisto, kad Kaunas – išsiilgęs pergalės, o arena bus užpildyta, karšta ir mums labai nepalanki.
Pablo Laso

Krepšinio specialistas išskiria vieną aspektą, kuris Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius prieš šias rungtynes daro labai pavojingais. Tai – pergalių savoje arenoje stoka.

Ir iš tikrųjų, „Žalgirio“ arenoje iškovotos pergalės Kaunas laukia jau beveik du mėnesius.

Paskutinį sykį namie „Žalgiris“ Eurolygos mačą laimėjo dar lapkričio 24-ąją, kai 86:72 nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“. Vėliau namuose pralaimėta ir Pirėjo „Olympiakos“, ir Kazanės „Uniks“, ir „Crvena Zvezda“ krepšininkams.

„Žalgiriui“ pastaruoju metu namuose nesiseka – pralaimėtos trejos paskutinės rungtynės namie, o tai turnyro lentelėje kainavo labai brangiai. Todėl nieko keisto, kad Kaunas – išsiilgęs pergalės, o arena bus užpildyta, karšta ir mums labai nepalanki. Tai – tikrai pavojingas aspektas, nes varžovai labai norės reabilituotis savų sirgalių akyse“, – artėjant mačui tvirtino P. Laso.

„Žalgiris“ žaidžia gerai, solidžiai, lyginant su praėjusiu sezonu gerokai taikliau atakuoja iš toli. Taškus gali rinkti Kevinas Pangosas, Brockas Motumas. Tereikia prisiminti mūsų tarpusavio rungtynes Madride – pergalė buvo pasiekta labai sunkiai („Real“ laimėjo 95:91, – red. past.). Todėl lengva tikrai nebus. Privalome žaisti intensyviai nuo pirmųjų minučių, kad nesuteiktume varžovams pasitikėjimo savomis jėgomis“, – kalbėjo „Real“ strategas.

„K. Pangosas ir Lukas Lekavičius yra greiti gynėjai, galintis pridaryti bėdų ir savo pelnomais taškais, solidumo komandai pridėjo ir Leo Westermanno atvykimas. Apskritai tai yra kolektyvas, turintis daug patyrusių žaidėjų – Paulių Jankūną, Antaną Kavaliauską, Robertą Javtoką. Tai gerai sukonstruota komanda, todėl privalome būti atsargūs“, – teigė 49-erių ispanas.

„Real“ į Kauną atskrido ketvirtadienio vakarą, likus mažiau nei parai iki 19 val. prasidėsiančių rungtynių.

Nusileidęs Kaune geros nuotaikos neslėpė vienas iš madridiečių lyderių Sergio Llullas, socialiniame tinkle „Twitter“ pajuokavęs, jog „kažkas Kaune paliko atidarytą langą“. Taip ispanas sureagavo į šaltą orą Lietuvoje.

Kaune madridiečiai versis be J. Mačiulio, tačiau komandai jau turėtų padėti puolėjas Jeffery Tayloras. Tiesa, kokia bus švedo sportinė forma – nėra aišku. Po virusinės ligos krepšininkas neteko daugiau nei penkių kilogramų svorio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)