Prieš būsimą dvikovą su vienais Eurolygos lyderių mintimis apie „Žalgirio“ komandos žaidimą bei būsimą varžovą su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalinosi ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Treneriai akcentuoja, kad turime geriau gintis, nes anksčiau gynėmės geriau. Be abejo, mums ir patiems, žaidėjams, nesmagu, kad komandos gynyba dar nėra tokio lygio, kokio galėtų būti. Stengiamės, įdedame daugiau energijos, matyt, tos pastangos davė vaisių LKL rungtynėse Pasvalyje. Tiesa, norėtųsi, kad mūsų gynyba būtų stabili viso sezono metu“, – teigė P. Jankūnas.

Jau penktadienį „Žalgirio“ arenoje į dvikovą su kauniečiais stosiantys „Real“ krepšininkai Eurolygos turnyro lentelėje dalinasi 2-3 vietas su lygiai tiek pat pergalių ir pralaimėjimų (12-5) turinčia Pirėjo „Olympiakos“ ekipos. Vieną iš savo pergalių Ispanijos ekipa pasiekė pirmame rate namuose tik po atkaklios kovos įveikdami kauniečius 96:91.

Kalbėdamas apie Madrido klubą P. Jankūnas išskyrė, jog ruošianti gynybinį planą prieš tokią komandą nėra lengva.

„Treneriai parengia žaidybinį planą ir iš varžovų komandos išrenka žaidėjus, kuriuos, jeigu galima taip pasakyti, „aukojame“ gynyboje, tiesiog susikoncentruojame gynyboje ties kitais, labiau pavojingais. Nėra taip, kad „aukoji“ kažkurį krepšininką ir išvis prieš jį nesigini. Tokiose komandose kaip „Real“ visi krepšininkai gali pridaryti bėdų“, – pasakojo žalgirietis.

Jau aišku, kad Kauną neatvyks ir kiek sirguliuojantis buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis. Nors lietuvis pastaruoju metu surengė ne vieną solidų pasirodymų Eurolygoje, daugelio žvilgsniai kryps į 17-metį Luką Dončičių.

Jaunasis „Real“ talentas pastaruoju metu tapo vienu iš ryškiausių komandos žaidėjų. Pirmoje akistatoje šiame sezone su „Žalgiriu“ L. Dončičius dvikovos pabaigoje pataikė du svarbius tritaškius, lėmusius ispanų pergalę.

„Jau ir praėjusiame sezone L. Dončičius žaidė neblogai, – apie jaunąjį „Real“ talentą kalbėjo P. Jankūnas. – J. Mačiulis vasarą apie jį pasakojo, kad tai yra didžiulis talentas. L. Dončičiaus žaidimo kreivė kyla į viršų. Jis nuskriaudė ne tik mus, bet ir kitas komandas. Šis krepšininkas įrodinėja savo vertę ir didžiules perspektyvas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)