Kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius prieš ateinančią dvikovą akcentavo, kad norint galvoti apie pergalę Kaune, būtina prieš „Real“ gerai apsiginti ir sumažinti klaidų skaičių.

„Eilinis rimtas varžovas, galbūt kiek rimtesnis nei kiti. Jei norime laimėti, turime absoliučiai sumažinti jų skaičius puolime. Vienintelį dalyką, kurį turime padaryti norint laimėti – gerai gintis, juos pristabdyti. Patys žinote – tai padaryti labai sunku.

Madridas yra viena iš tų komandų, kurios baudžia už klaidas. Rytoj tai bus vienas iš faktorių. Po klaidų jie įmeta po 10-15 taškų. Klaidos puolime, antrieji šansai yra svarbesni nei talentai komandoje. Svarbiausia, neduoti dovanų.

Kiekvienas žaidėjas turi iš savęs išspausti maksimumą. Puolime turime sužaisti panašiai, kaip žaidėme Madride. Norint nugalėti komandą, turinčią daugiausiai puolimo talento Europoje, reikia, kad ir jie turėtų ne geriausią dieną“ – prieš rungtynes svarstė Š. Jasikevičius.

„Real“ viena geriausių komandų Europoje, praeitas rungtynės neblogai sužaidėme prieš juos, ypač puolime. Tačiau turime daug geriau žaisti gynyboje. Mes turime mažiau talento nei jie, bet turime savo kovingumu kovoti dėl pergalės. Tai bus labai sunkios rungtynės, tikime, kad galime juos įveikti“, – kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Leo Westermannas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris mano, kad nėra lengva rasti ryškų silpnų vietų „Real“ žaidime ir akcentavo gynybą prieš daugiausiai prie žaidimo kūrimo prisidedančius krepšininkus.

„Nežinau, ar jie turi silpnų vietų. Reikia eiti su kamuolių konkrečiose situacijose prie konkrečius žaidėjus. Yra žmonių, kurie tam tikrose aikštės vietose ginasi ne taip gerai. Ieškosime pranašumų, bet vis tiek privalome geriau gintis nei anksčiau.

Daugiausiai ruošiamės žaisti prieš jų kuriančius žaidėjus. Tai Luka Dončičius, Jaycee Carrollas, Rudy Fernedezas, Sergio Llullas. Priekinės linijos žaidėjai atlieka labiau pagalbinę role. Atšokusių kamuolių faktorius irgi yra labai svarbus, tačiau savo pasiruošimą daugiausiai skiriame mažiukams“, – pasakojo Šaras.

Kalbėdamas apie L. Dončičių, žaidėją nulėmusį rungtynes Madride, „Žalgirio“ treneris negailėjo pagyrų slovėnui. Taip pat Š. Jasikeivičius įvertino ir Kauno dublerių komandos progresą.

„Dončičius tikrai talentingas. Stebina jo ramybė. Fantastika yra tai, kad jis jau yra laimėjęs keletą rungtynių, nulėmęs jų baigti, kaip kad ir su „Žalgiriu“. Jis nebijo priimti sprendimų, nebijo būti tas žaidėjas kuris pralaimi rungtynes. Tokie žaidėjai paskui laimi ne tik rungtynės, bet ir titulus. Matosi, kad jis eina į priekį dideliais žingsniais.

Mūsų jaunimas kaip jaunimas. Yra nemažai talentingų vaikų mūsų sistemoje. Bet reikia suprasti tai, kad kiek ir kas iš tos sistemoje atėjo į pagrindinę komandą. Šiuo metu tai yra 3-4 žmonės. Buvo žymiai talentingesnių už Luką Lekavičių, Edgarą Ulanovą, tą patį Paulių Valniską.

Šimtai praeina pro „Žalgirio“ dublerius. Kai kurie sustoja kažkur, kai kurie nėra labai darbštūs. Dubleriai žaidžia labai daug rungtynių: už antrą komandą, už universitetus, už rinktinę. Jiems reikia daugiau laiko treniruotis. Talento tikrai turime, nenusileidžiame kitoms komandoms. Tačiau kiek iš jų turi užsispyrimo ir darbštumo, kad patektų į pagrindinę komandą?“, – retoriškai klausė Š. Jasikevičius.

L. Dončičių gyrė ir L. Westermannas, palyginęs jį su vienu geriausių Europos žaidėju.

„Jis turės puikią karjera. Jam tik 17 metų. Tokio amžiaus žaisti tokiame lygyje galėjo tik keli krepšininkai Europoje, galėčiau palyginti jį su Draženu Petrovičiumi“, – susižavėjimo slovėnu neslėpė L. Westermannas.

Madrido klubas su 12 pergalių ir 5 pralaimėjimas Eurolygoje užima antrą vietą, į priekį praleisdamas tik Maskvos CSKA. Žalgiriečiai (6/11) po dviejų iš eilės pralaimėjimų nukrito žemyn ir dalinasi 13-14 vietas.

Rungtynės penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje prasidės 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)