„Šunybių esu iškrėtęs įvairių, bet nenoriu būti blogas pavyzdys ir jų visų papasakoti. Kartais sulaukdavau bausmės už šunybes, jei mane prigaudavo. Nebuvau labai geras vaikas mokykloje. Praleisdavau pamokas, eidavau žaisti „Counter Strike“ į informatikos kabinetą vietoj matematikos pamokos“, – apie tai, koks buvo moksleivis pasakojo A. Kavaliauskas.

Nuo ankstyvų dienų ūgiu tarp savo bendraamžių išsiskyręs vilnietis mokykloje buvo gavęs pravardę, kuri tapo visiška priešingybe aukštaūgiui. Krepšininkas taip pat atskleidė, jog dabar daugiausiai pravardžių jam „Žalgirio“ ekipoje prilipdo ne bet kas kitas, o Robertas Javtokas.

„Mokykloje turėjau pravardę – „mažas“. Klasėje pas mus du buvo mokiniai – „mažas mažas“ ir „mažas didelis“. Aš, aišku, buvau „mažas didelis“, bet šiaip mane vadino „mažu“. Dabar mano pravardė priklauso nuo to, kas į mane kreipiasi. R. Javtokas prisigalvoja visokių pravardžių. Kiti – dar kitaip. Kaip bebūtų, bendraklasiams aš vis dar „mažas“, – teigė žalgirietis.

Baigęs mokyklą Lietuvoje, A. Kavaliauskas nusprendė tęsti krepšininko karjerą už Atlanto ir išvyko studijuoti į Kanzaso valstijoje įsikūrusį Bartono apygardos koledžą. Tiesa, pirmi žingsniai JAV žaidėjui buvo nelengvi – Lietuvoje nesimokęs anglų kalbos lietuvis turėjo įveikti kalbos barjerą.

„Iš pradžių JAV negalėjau su niekuo susikalbėti, nes nemokėjau anglų kalbos. Mokykloje mokiausi rusų ir vokiečių, net laikiau rusų egzaminą mokykloje. Anglų nemokėjau, bet po truputį po truputį išmokau, vaikščiodamas į klases. Pirmos pamokos buvo apie krepšinio taisykles, vien tam, kad susipažinčiau su terminais. Buvo gan sunkoka, bet jau po dviejų savaičių jau atrodė, kad kažkas pavyksta. Atsirado ir akcentas. Beje, buvau dar ir baltai nusidažęs plaukus, tad atrodžiau, kaip Ivanas Drago iš „Rokio“ filmų“, – juokėsi 32-ejų metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas.

A. Kavaliauskas laidoje #BackToSchool taip pat papasakojo apie vaikystėje išbandytas sporto šakas, meilę golfui ir ne visada pakeliamus treniruočių krūvius studijuojant Jungtinėse Amerikos valstijose.

Jau devintus metus iš eilės „Žalgiris“ kviečia jaunuosius krepšinio gerbėjus dalyvauti akcijoje „Žalgiris – tavo mokykloje“. Akcijos metu, kaip ir ankstesniais sezonais, mokyklos registruojasi ir lankosi „Žalgirio“ namų rungtynėse, o aktyviausia mokykla sulaukia ypatingos dovanos – besibaigiant mokslo metams visi žalgiriečiai atvyksta pas juos į mokyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)