„Prieš keletą metų net negalėjau pagalvoti apie tokį laimėjimą. Pernai buvau antras, o 2016-aisiais pavyko įgyvendinti dar vieną svajonę ir nepaprastai malonu, kad toks įvertinimas vainikavo įsimintinus metus.

Turėjau neblogą sezoną Malagoje, veliau sekė kontraktas su „Knicks“ ir olimpinės žaidynės, kuriose geresnio komandinio pasiekimo trūko iki labai sėkmingų metų. Neslėpsiu, titulas buvo netikėtas, ir jaučiu, kad žmonės man jį kažkiek suteikė avansu, tad norėčiau visiems labai padėkoti už palaikymą ir pažadu nenuvilti“ – Krepšinis.lt sakė praėjusią vasarą iš Malagos „Unicaja“ ekipos į JAV persikėlęs ir dvejų metų trukmės sutartį su NBA klubu Niujorko „Knicks“ pasirašęs M. Kuzminskas.

Rikimuose, kuriuose nugalėtojus rinko DELFI skaitytojai, 205 cm ūgio M. Kuzminskas gavo 27 proc. balsų.

Praėjusį sezoną Eurolygoje M. Kuzminskas vidutiniškai pelnė po 12 taškų, atkovojo po 3,4 kamuolio ir rinko po 11,6 naudingumo balo. Persikėlęs į NBA puolėjas vis dar pratinasi prie naujo krepšinio stiliaus ir Jeffo Hornaceko treniruojamoje „Knicks“ ekipoje pelno po 4,4 taško ir sugriebia po 1,3 atšokusio kamuolio. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse M. Kuzminskas pelnė po 10,8 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio.

Antrąją vietą tarp vyrų užėmė Italijoje, Milano „Armani Jeans“ komandoje rungtyniaujantis įžaidėjas Mantas Kalnietis (20 proc. balsų). Trečioji vieta rinkimuose atiteko Kauno „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui, kuris surinko 13 proc. balsų.

Labai nedaug nuo Pauliaus atsiliko NBA komandos Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, rinkimuose likęs ketvirtas su 12 proc. balsų.

Iš krepšininkių moterų daugiausia skaitytojų simpatijų sulaukė Maskvos „Dinamo“ (Rusija) komandoje žaidžianti Kamilė Nacickaitė, kuri gavo 24 proc. rinkimų dalyvių balsų.

„Pripažinimas kažkiek netikėtas. Visuomet norisi būti įvertintai ir labai malonu gauti štai tokį titulą. Malonu, kai įdėtas darbas tapti geresne krepšininke yra įvertinamas, – teigė K. Nacickaitė. – Praėję metai Lietuvos moterų krepšiniui buvo gana sunkūs, dar dabar ima pyktis, kad nepatekome į Europos čempionatą, tačiau tai tik padaro mus „alkanesnėmis“ siekti asmeninio tobulėjimo ir parodyti, ką galime. Tikiuosi, kad 2017-ieji Lietuvos krepšiniui atneš daugiau pergalių.“

Atstovaudama Adanos „Aski“ (Turkija) komandai, praėjusio sezono Europos taurės turnyre 181 cm ūgio krepšininkė rinko po 15 taškų. Šio sezono Rusijos čempionate lietuvė vidutiniškai pelno po 15,5 taško.

Antrąją vietą rinkimuose užėmė K. Nacickaitei įkandin sekusi ankstesnių dvejų metų laureatė – Mersino BSB (Turkija) vidurio puolėja Gintarė Petronytė, kuri surinko 21 proc. balsų. Trečiąją vietą tarp moterų užėmė Kauno raj. „Hoptrans-Sirenų“ ekipoje žaidžianti atakuojanti gynėja Rasa Knyzaitė, kuriai atiteko 10 proc. rinkimų dalyvių balsų.

Geriausio krepšininko ir krepšininkės rinkimai prasidėjo gruodžio 9 d. ir tęsėsi iki gruodžio 31-osios.

Geriausių šalies metų krepšininkai renkami jau devintą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – G. Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – Sandra Linkevičienė ir Linas Kleiza, 2011-aisiais – Rima Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J. Valančiūnas, 2013-aisiais – Lina Pikčiutė ir Mantas Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, pernai – G. Petronytė ir Jonas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)