Pusę pirmo kėlinio atsilikinėję žalgiriečiai (0:3, 4:7) surengė spurtą 21:3 ir po pirmų 10 minučių jau pirmavo 25:10. Tai buvo atkarpa, po kurios „Žalgiris“ susicementavo pergalingą pranašumą. „Nevėžis“ šeimininkų persvarai grėsmės daugiau nebesukėlė.

Šiose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius nusprendė patausoti du aukštaūgius – Paulių Jankūną ir Robertą Javtoką.

Kadangi nežaidė du aukštaūgiai, progą pasireikšti gavo 18-metis „Žalgirio“ talentas Isaiah Hartensteinas. Šaras rungtynių pabaigoje leido pasireikšti jaunimui – aikštėje vienu metu buvo ne tik vokietis, bet ir 21-erių Paulius Valinskas bei 19-metis Martynas Varnas.

Labiausiai iš šios kompanijos išsiskyrė I. Hartensteinas, pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius.

Rungtynėse su „Nevėžiu“ pasižymėjo visi dvylika „Žalgirio“ krepšininkų.

L. Lekavičiui užteko vos 14 minučių atlikti 7 rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas dar pridėjo 9 taškus ir 4 atkovotus kamuolius.

„Nevėžio“ gretose šį sezoną debiutavo iš Estijos atvykęs Vaidotas Volkus. Puolėjas debiutinėse rungtynėse buvo rezultatyviausias – pelnė 13 taškų. V. Volkus Kėdainiuose pakeitė Justą Sinicą.

„Žalgiris“: Renaldas Seibutis 12, Brockas Motumas 11 (1/1 dvitaškis, 3/4 tritaškiai), Isaiah Hartensteinas ir Augusto Lima po 10, Lukas Lekavičius 9 (2/2 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 2/2 baudos, 7 rez. perd.), Antanas Kavaliauskas 8 taškai.

„Nevėžis“: Vaidotas Volkus 13, Paulius Petrilevičius 12, Jermaine'as Love'as 9 taškai.

Pirmoje tarpusavio akistatoje Kėdainių arenoje „Žalgiris“ laimėjo 81:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)