Tiesa, laiko džiaugtis šiuo laimėjimu nebus kada: žalgiriečiai ketvirtadienį namuose priima vieną Eurolygos autsaiderių Kazanės „Uniks“ ekipą.

Dvi pergalės per tris dienas kauniečiams būtų, ko gero, geriausia dovana Šventų Kalėdų proga.


Svečiai šiame mače atsiliko tik vieną kartą: pirmo kėlinio pradžioje – 6:8. Vėliau įspūdingai gynęsi ir komandiškai puolę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ėmė tolti nuo varžovų ir po dviejų kėlinių jau pirmavo dviženkliu skirtumu – 44:30.

Po didžiosios pertraukos „Anadolu Efes“ pamėgino grįžti į kovą dėl pergalės, bet visas jų svajas nubraukė įsišėlęs Kevinas Pangosas, vien per trečią ketvirtį įsūdęs keturis tritaškius ir suteikęs saviškiams 17 taškų pranašumą – 66:49.

Tokį atstumą žalgiriečiai išsaugojo iki pat dvikovos pabaigos ir tik paskutinėmis minutėmis leido savo oponentams jį kiek sušvelninti.

„Žalgirį“ į priekį tempė penkis tritaškius smeigęs Kevinas Pangosas (5/6 tritaškiai) ir dvitaškiais smaginęsis Edgaras Ulanovas (5/5 dvitaškiai), pelnę atitinkamai 15 ir 14 taškų. 11 taškų pridėjo Brockas Motumas.

Rungtynės:

Stambulo „Anadolu Efes“ – Kauno „Žalgiris“ 71:84 (13:16, 17:28, 21:22, 20:18).

„Anadolu Efes“: Thomas Heurtelis 18, Derrickas Brownas 16, Tyleris Honeycuttas 12, Bryantas Dunstonas 8, Deshaunas Thomas ir Dogušas Balbay po 6, Cedi Osmanas 3, Alenas Omičius 2 taškai.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 15, Edgaras Ulanovas 14, Brockas Motumas 11, Paulius Jankūnas ir Renaldas Seibutis po 8, Augusto Lima 7, Lukas Lekavičius ir Antanas Kavaliauskas po 6, Leo Westermannas 4, Artūras Milaknis 3, Paulius Valinskas 2 taškai. Robertas Javtokas (3 min.) taškų nepelnė.

Kitas Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais jau po dviejų dienų – ketvirtadienį, gruodžio 22 d., namuose su „Uniks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)