Renginį aplankys RKL prezidentas Darius Gudelis ir pagrindinio lygos rėmėjo bendrovės „Natural Pharmaceuticals“ generalinis direktorius Ulfas Oldenborgas.

Pagrindinis renginio akcentas A diviziono rungtynės tarp Gargždų SC ir Plungės „Olimpo“ komandų. Šį susitikimą galima vadinti RKL lyderių mūšiu. Abi komandos grumiasi dėl aukščiausių vietų reguliaraus sezono turnyro lentelėje. Iki šiol per 13 rungtynių gargždiškiai yra iškovoję 12 pergalių ir užima pirmą vietą. Tuo tarpu „Olimpas“ rikiuojasi 3-ioje pozicijoje su 9 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais. Abiems komandoms liko po 2 susitikimus iki reguliaraus sezono pirmo rato pabaigos.

Gargždų komanda dar prieš prasidedant sezonui puoselėjo viltis laimėti čempionatą. O žvelgiant į jų surinktą sudėtį, sunku būtų jos nevadinti favorite. Dar pernai LKL čempionate rungtyniavęs Simonas Serapinas, didžiulę patirtį aukščiausio pajėgumo čempionatuose sukaupęs Vaidotas Pečiukas, NKL patirties turintis Domininkas Matutis – visi šie žaidėjai papildė ekipos sudėtį.

Tiesa, D. Matutis prie komandos prisijungė tik praėjusią savaitę, kadangi dar pasirengimo sezonui metu buvo patyręs traumą.

Legendinis „Olimpo“ klubas tik pernai sugrįžo į krepšinio žemėlapį. Naują kelią pradėję nuo RKL B diviziono plungiškiai tapo čempionais ir šiemet pateko į aukštesnįjį A divizioną. Nors ekipos sudėtis, lyginant su praėjusiu sezonu, labai nesikeitė, tačiau ekipa iškart „įsipaišė“ į lyderių gretas.

„Olimpą“ į pergales jau antrą sezoną veda vos 19-os sulaukęs Deividas Rasys. Jaunasis 195 cm ūgio puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelno po 15,6 taško ir sugriebia po 10,1 kamuolio. Naudingiausių lygos žaidėjų rikiuotėje jis užima 4-ą vietą.

Prie Plungės pergalių smarkiai prisideda ir patyręs vidurio puolėjas, 33-ejų Mindaugas Tamušauskas, kuris prieš dvejus metus su Telšių ekipa yra iškovojęs RKL čempiono vardą. Tuo pačiu gali pasigirti ir kitas „Olimpo“ žaidėjas 31-erių Mindaugas Stropus.

Žvelgiant į komandų statistiką, galima išskirti Gargždų SC rezultatyvumą. Šioje kategorijoje komanda pirmauja visame A divizione, per mačą vidutiniškai pelnydama po 86,3 taško. „Olimpas“ šioje vietoje smarkiai atsilieka, pelnydamas po 72,8 taško. Plungės ekipa yra labiau gynybinio stiliaus. Ji per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 68,1 taško ir A divizione su šiuo rodikliu užima 4-ą vietą.

Abi komandos pasižymi puikia kova dėl atšokusių kamuolių. Garždų SC lygoje užimą pirmą vietą su 42,6 atkovoto kamuolio, o Plungės „Olimpas“ rikiuojasi antras (38,8 kamuolio).

Gargždų ekipa A divizione taip pat užimą pirmą vietą pagal atliekamų rezultatyvių perdavimų skaičių (20,7) ir dvitaškių pataikymo procentą (58 proc.).

Gargždų SC treneris ir buvęs profesionalus krepšininkas Audrius Mineikis, kalbėdamas apie varžovus, minėjo, jog silpna jų vieta gali būti trumpas atsarginių žaidėjų suolelis.

„Plungės komanda turi gerą starto penketą, tačiau jiems trūksta stiprių keitimų. Tai bandysime išnaudoti, kadangi sunku žaisti visas rungtynes be lygiaverčių keitimų. Šioje vietoje matau mūsų komandos pranašumą.

Esame čempionato lyderiai dabar. O prieš lyderius visi nori kuo geriau sužaisti. Vadinasi reikia eiti ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Lengvų rungtynių nebūna“, – kalbėjo A. Mineikis.

Plungės „Olimpo“ treneris Alidas Žukauskas, paprašytas apibūdinti varžovų komanda išskyrė patirtį.

„6-7 Gargždų žaidėjai turi patirties aukštesnėse lygose. Šioje vietoje jų pranašumas labai didelis. Tačiau mes važiuojam pergalės. Nėra ko važiuoti, jei nenorime laimėti. Namų darbai padaryti, o kaip seksis juos išpildyti, priklausys nuo žaidimo situacijos. Yra tūkstantis galimų variantų“, – sakė strategas.

RKL savaitės rungtynių šventė gruodžio 9 d. 19 val. vyks Gargždų sporto centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją