Jau vien ko vertas metimas iš kitos aikštės pusės, per pusę sekundės lėmęs pergalę Kuršėnų komandai, bei du pratęsimai jaunimo komandų rungtynėse.

Metimas. Tikru trileriu su neprognozuojama pabaiga galima pavadinti A diviziono rungtynes tarp Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulės“ ir Biržų „Biržų“. Abi komandos vangiai pradėjo čempionatą ir prieš šias rungtynes buvo iškovojusios po pergalę, tad papildomas taškas abiems galėjo įpūsti daugiau pasitikėjimo. Visgi savo aikštėje žaidę Kuršėnų krepšininkai kone viso susitikimo metu diktavo sąlygas ir prieš pertrauką net buvo susikrovę 21 taško pranašumą. Biržiečiai nepalūžo ir antroje susitikimo dalyje ėmė tirpdyti savo deficitą. Galiausiai paskutiniame ketvirtyje rezultatas išsilygino ir padovanojo žiūrovams kvapą gniaužiančią pabaigą.

Tikru rungtynių didvyriu galima laikyti „Grafų baldų“ atstovą Augustą Pampiką. Likus 8 sekundėms iki rungtynių pabaigos jis taikliu tritaškiu išlygino rezultatą (71:71). Per likusias sekundes biržiečiai pamėgino suregzti ataką, tačiau sudėtingas dvitaškis tikslo nepasiekė, o A. Pampikas atkovojęs kamuolį jį tiesiog desperatiškai švystelėjo varžovų krepšio link. Visų nuostabai kamuolys įkrito į krepšį ir lėmė nepakartojamą Kuršėnų ekipos pergalę 74:71.

Naujokas. Minėtų rungtynių išvakarėse Biržų komanda pasistiprino vienu iš RKL senbuvių, triskart sidabro medalio laimėtoju Janu Jurgo. Pastarasis tris sezonus praleido Tauragės krepšinio klube, tačiau šiame sezone kurį laiką buvo be komandos. Išlipti iš turnyro lentelės dugno siekiantys biržiečiai prisikalbino patyrusį 198 cm puolėją prisijungti prie jų. Penktadienį savo 33-ejų metų gimtadienį švęsiantis J. Jurgo savo šio sezono debiute pasižymėjo pelnydamas 9 taškus.

Savaitės rungtynės. Šeštadienį (lapkričio 19 d.) Klaipėdoje surengta Savaitės rungtynių šventė. Tai renginys, kurio metu siekiama pritraukti daugiau aistruolių į RKL rungtynes įvairių miestų salėse, pasitelkiant šokėjas, žaidimus žiūrovams, krepšinio talismaną Amberį ir vietos kolektyvų pasirodymus. Uostamiestyje renginys sutapo su bendruomenių diena ir akcija prieš rūkymą, o jo smaigaliu tapo mačas tarp LCC tarptautinio universiteto ir Vilniaus VKC. Po atkaklios kovos pergalę išsivežė svečiai iš sostinės 75:68.

2 pratęsimai. Net 10 papildomų minučių prireikė B diviziono rungtynėse tarp Vilniaus „LEU-Safety style“ ir „Lietuvos ryto-2“. Dvi sostinės jaunimo komandos kovėsi iš paskutiniųjų ir tik antras pratęsimas padėjo išaiškinti laimėtoją. Per paskutines 20 ketvirto ketvirčio sekundžių esant lygiam rezultatui 67:67 nei vienai ekipai nepavyko pelnyti taškų, tad pridėtos papildomos 5 minutės. Pirmo pratęsimo pabaigoje, likus 4 sekundėms, po taiklių Deivido Sirvydžio baudos metimų „Lietuvos ryto“ dubleriai pirmavo 79:76. Tačiau paskutinę sekundę LEU atstovas Justas Šukelis pataikė tolimą metimą ir pasiuntė komandas į antrą pratęsimą. Jo metu LEU komanda sugebėjo pelnyti vos du taškus, ir tai padarė jau per pirmą savo ataką. Vėliau krepšys tarsi užsirišo. Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ atstovai sumetė 12 taškų ir išsivežė pergalę 91:81.

Lyderiai. RKL A diviziono turnyro lentelėje pirmauja Gargždų sporto centras. Du patyrusius krepšininkus Simoną Serapiną ir Vaidotą Pečiuką turinti komanda su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu žengia pirmoje vietoje. Antri Plungės „Olimpo“ krepšininkai su 7 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais. Trečioje vietoje vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidęs Tauragės krepšinio klubas (6/2).

B divizione pralaimėjimų kol kas nepatyrė 3 komandos, kurios savo grupėse užima pirmas vietas. Aukštaitijos grupėje – Trakų „TonyResort“ (7/0), Vidurio Lietuvos grupėje – Kėdainių „SC-Nevėžis“ (6/0), Žemaitijos grupėje – Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“ (6/0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją