Mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ V. Čepukaitis aikštelėje praleido 27 minutes per kurias pelnė 20 taškų, atkovojo 12 atšokusių kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį ir surinko 33 naudingumo balus. Vidurio puolėjas šiame mače savo komandoje buvo lyderis pagal keturis pagrindinius kriterijus – pelnytų taškų, efektyvumo, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų.

V. Čepukaitis šiose rungtynėse pagerino krūvą asmeninių sezono rekordų – pataikytų dvitaškių metimų, dvitaškių metimų taiklumo, baudų taiklumo, atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų, efektyvumo bei pelnytų taškų.

Šiuo metu iš Alytaus kilęs vidurio puolėjas yra penktas visoje lygoje pagal atkovojamus kamuolius (vid. po 6,4 atk. kam.) ir septynioliktas pagal efektyvumą (vid. po 12,7 naud. bal.).

Įžaidėjas – Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)

Statistika: 16 tšk., 4 rez. perd., 4 atk. kam., 2 per. kam., 20 naud. bal. (Rungtynės su Kėdainių „Nevėžiu“)

Po truputį į ritmą grįžtantis M. Girdžiūnas mače su kėdainiečiais pasižymėjo keletu asmeninių sezono rekordų – mestų ir pataikytų dvitaškių bei atkovotų kamuolių. Įdomu tai, jog per 11 rungtynių įžaidėjas nepaliko aikštelės neatlikęs bent vieno rezultatyvaus perdavimo ir neatkovojęs bent vieno kamuolio. Jau trečias rungtynes iš eilės M. Girdžiūno efektyvumo ir rezultatyvumo kreivė vis kyla ir viršų.

Atakuojantis gynėjas – Darius Gvezdauskas (Šiaulių „Šiauliai“)

Statistika: 15 tšk., 6 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 16 naud. bal. (Rungtynės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“)

Būtent D. Gvezdausko taiklus tritaškis su ketvirto kėlinio sirena atvedė šiauliečius į antrąją pergalę sezone. Šiame mače gynėjas pagerino asmeninius mestų dvitaškių, mestų ir pataikytų baudų metimų ir atkovotų kamuolių rekordus. Šiose rungtynėse D. Gvezdauskas reabilitavosi po nesėkmingo mačo prieš savaitę. Praėjusią savaitę rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ gynėjas paliko aikštelę nepelnęs nei taško ir surinkęs minus du naudingumo balus.

Lengvasis krašto puolėjas – Osvaldas Olisevičius (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 14 tšk., 6 rez. perd., 5 atk. kam., 2 per. kam., 22 naud. bal. (Rungtynės su Šiaulių „Šiauliais“)

Priešingoje barikadų pusėje nei D. Gvezdauskas buvusio puolėjo pastangų neužteko pergalei. Įdomu ir tai, jog O. Olisevičius jau 11 rungtynes iš eilės atlieka bent po vieną rezultatyvų perdavimą. Puolėjas šiuo metu yra septintas visoje lygoje pagal efektyvumą (vid. po 15,2 naud. bal.) ir devintas pagal pelnomus taškus (vid. po 12,5 tšk.).

Sunkusis krašto puolėjas – Drew Gordonas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Statistika: 19 tšk., 10 atk. kam., 2 per. kam., 1 rez. perd., 26 naud. bal. (Rungtynės su Alytaus „Dzūkija“)

Vieną geriausių sezono mačų sužaidęs amerikietis pagerino keletą asmeninių rekordų – mestų ir pataikytų dvitaškių bei perimtų kamuolių. D. Gordonas yra vienintelis krepšininkas visame čempionate per 11 rungtynių atlikęs net tris dvigubus dublius. Šiuo metu puolėjas yra trečias lygoje pagal atkovojamus kamuolius (vid. po 7,3 atk. kam.) ir penkioliktas pagal efektyvumą (vid. po 13,1 naud. bal.).

LMK naudingiausių penketuke – visiškas „Kibirkšties“ atstovių dominavimas

Naudingiausia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) savaitės žaidėja tapo Vilniaus „Kibirkšties“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė.

20 metų 196 cm ūgio krepšininkė per 27 minutes į Ukmergės „Vilkmergės“ krepšį įmetė 15 taškų, sugriebė 15 kamuolių, blokavo net 6 metimus ir surinko 38 naudingumo balus.

Per plauką nuo D. Šarauskaitės atsiliko jos komandos draugė Laura Juškaitė, baigusi mačą su 36 efektyvumo balais. Trečią poziciją užėmė Marijampolės „Sūduvos“ aukštaūgė Laura Svarytė (33 naud. bal.), kuri naudingiausia turo žaidėja tapo dvi savaites paeiliui.

Penketuką baigė dar dvi „Kibirkšties“ narės: Agnė Bobinaitė (22 naud. bal.) ir Eglė Šniokaitė – 19 efektyvumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)