Įpusėjus ketvirtam kėliniui „Neptūnas" kapstėsi iš sudėtingos situacijos": svečius ir aikštės šeimininkus skyrė 10 taškų. Tačiau Dainiaus Adomaičio vadovaujama Klaipėdos ekipa nesutriko ir pasiekė savo – paskutinėmis sekundėmis išplėšė sunkią pergalę.

Per pirmąjį ketvirtį nei viena ekipa neturėjo didesnės nei 4 taškų persvaros. Įpusėjus pirmam kėliniui „Neptūno“ gretose debiutavo komandos naujokas Jamaikoje gimęs, tačiau Amerikoje vidurinę mokyklą ir studijas baigęs sunkiojo krašto puolėjas Omaris Johnsonas.

Antrajame ketvirtyje po Frantzo Massenato tritaškio aikštės šeimininkai pirmavo 26:20.

Tačiau po Jimmy Barono ir Vytauto Šarakausko taškų „Neptūnas“ pavijo bei išsiveržė į priekį 27:26.

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ po dviejų kėlinių ilsėtis į rūbine išėjo pirmaudamas 33:32.

Po pertraukos pirmąsias kelias minutes nei viena komanda neturėjo ryškesnės persvaros. Įpusėjus ketvirčiui Oldenburgo „EWE Baskets“ pirmavo 45:41. Prastai po savuoju krepšiu dėl kamuolių kovojęs „Neptūnas“ suteikdavo antruosius šansus varžovams, kurie prieš lemiamą ketvirtį įgijo 7-ių taškų persvarą – 50:43.

Ketvirtą kėlinį pradėjo tikslus F. Massenato dvitaškis ir aikštės šeimininkai įgijo didžiausią persvarą – 52:43.

Mindaugas Girdžiūnas pelnė 4 taškus iš eilės ir priartėjo prie aikštės šeimininkų – 52:47.

„EWE Baskets“ laimėjo atkarpą 5:0 ir pirmąkart įgijo dviženklę persvarą – 57:47.

Svečiai nepasidavė ir mažino skirtumą. Galiausiai likus žaisti 1:24 min. Jeray Grantas išlygino rezultatą – 61:61.

Bet V. Dugginso taiklus dvitaškis vėl išvedė „EWE Baskets“ į priekį – 63:61.

„Neptūno“ atakos metu prie baudų metimo linijos Larry Drew pataikė tik 1-ą baudos metimą iš dviejų.

„EWE Baskets“ suklydo išmesdama iš užribio kamuolį, bet greitos „Neptūno“ atakos metu netiksliai kamuolį perdavė ir L. Drew.

Aikštės šeimininkai turėjo gerą galimybę laimėti, tačiau teisėjas užfiksavo žingsnius.

„Neptūnas“ savo šansą išnaudojo: J. Grantas tiksliai atakavo iš arti ir išvedė jau „Neptūną“ į priekį 64:63.

Oldenburgo komanda išsigelbėjimui dar turėjo 4,3 sek., tačiau Klaipėdos ekipa nesuteikė šansų aikštės šeimininkams ir iškovojo sunkią pergalę.

„EWE Baskets“: F. Massenatas, M. De Zeeuwas ir V. Dugginsas po 12, B. Qvale 8, P. Schwrethelmas ir R. Pauldingas po 5, J. Wimbergas 3, D. Krameris, D. Maedrichas, D. Lochhartas po 2 taškus.

„Neptūnas": J. Baronas 15, J. Grantas 10, M. Mažeika 9, T. Klimavičius ir V. Šarakauskas po 8, L. Drew 6, M. Kačinas 2 taškai.

Statistika („EWE Baskets“ ir „Neptūnas"). Dvitaškiai – 19/44 (43,2 proc.) ir 21/33 (63,6 proc.), tritaškiai – 7/29 (24,1 proc.) ir 4/23 (17,4 proc.), baudų metimai – 4/6 (66,7 proc.) ir 10/13 (76,9 proc.), atkovoti kamuoliai – 40 ir 39, rezultatyvūs perdavimai – 11 ir 11, klaidos – 8 ir 11, perimti kamuoliai – 5 ir 3.

***

C grupės lyderis „Neptūnas“ iki šio mačo laimėjo visus tris žaistus susitikimus: prieš „Muratbey Usak Sportif“, Varezės „Openjobmetis“ ir prieš Prancūzijos čempionus Vilerbano „Asvel“.

Kitą savaitę Klaipėdos klubas namuose priims Salonikų PAOK (Graikija) komandą (2/2).

Graikai šį antradienį namuose 61:67 nusileido Vilerbano „Asvel“ (2/2) ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)