Jau nuo pat rungtynių pradžios buvo aišku, kad šeimininkams nepadės jų lyderis Aleksejus Švedas – akistatą rusas nuo suoliuko stebėjo ne su sportine apranga.

Vilniečių taškų sąskaitą varžovų arenoje atidarė Artūras Gudaitis, tačiau rungtynių pradžia priklausė Drew Gordonui – per 5 min. amerikietis pelnė net 9 taškus ir leido „Lietuvos rytui“ susikrauti dviženklę persvarą (16:6). Visgi „Chimki“ klubas ketvirtį užbaigė sėkmingiau ir beveik ištirpdė atsilikimą – 21:20.

Šeimininkai pirmą kartą į priekį įsiveržė tik sužaidus kiek daugiau nei 12 minučių (25:27), tačiau nuo to laiko neleido svarstyklėms pakrypti į kitą pusę. Įpusėjus rungtynėms „Lietuvos rytas“ šiek tiek atsiliko nuo varžovų – 37:38.

Po pertraukos aikštėje ir toliau vyko gana atkakli dvikova, tačiau vilniečius į priekį tempę aukštaūgiai niekaip nesulaukė komandos draugų pagalbos – per tris kėlinius net 30 sostinės ekipos taškų pelnė A. Gudaitis ir D. Gordonas – 51:58.

Kovingai žaidęs vilniečiai prie „Chimki“ turtuolių buvo priartėję vos vieno metimo atstumu (59:61), tačiau dvi žioplos gynėjų klaidos puolime padovanojo varžovams keturis lengvus taškus (59:63).

Bet T. Pačėso kariauna lengvai pasiduoti neketino – D. Loganas greitajame puolime pelnė du taškus su pražanga ir realizavo baudos metimą, o Corey Fisheris perėmė kamuolį ir mesdamas tritaškį dar sugebėjo išprovokuoti varžovo pražangą. Rankos nedrebėjo ir šiam gynėjui (71:73).

Tačiau išsigelbėti nepavyko: Jacobas Pullenas likus žaisti 15 sekundžių smeigė skaudų dūrį iš toli, kuris ir lėmė „Chimki“ klubo pergalę – 71:76.

„Chimki“: Earlas Rowlandas 15 (4 rez. perd., 3 per. kam.), Jacobas Pullenas 13 (4 rez. perd.), Sergejus Monia ir Marko Todorovičius po 9, Jegoras Vialcevas 7 taškai.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas 21 (14 atk. kam., 30 naud. bal.), Artūras Gudaitis 17, Corey Fisheris 13 (ė rez. perd.), Davidas Loganas 10 taškų (11 rez. perd., 6 kld.).

Žaidėjų statistika

Chimkų klubas, kuris kovo mėnesį atleido Rimą Kurtinaitį, vasarą kaip reikiant pakeitė savo veidą: Rusijos milijonierių gretas paliko Tyrece'as Rice'as, Zoranas Dragičius, Jamesas Augustine'as, Petteri Koponeno, Paulas Davisas, Tyleris Honeycuttas ir Joshas Boone'as.

Tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Chimki“ sezoną Europoje pradėjo po nesėkmių vietiniuose frontuose: vilniečiai pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“ (66:74), o rusai VTB lygoje gavo antausį nuo Rygos VEF krepšininkų (73:76).

Kitose B grupės rungtynėse Berlyno ALBA savų žiūrovų akivaizdoje taip pat po atkaklios kovos 88:81 (29:28, 16:17, 22:17, 21:19) įveikė Fuenlabrados „Montakit“ ekipą iš Ispanijos. Pastarosios gretose žaidžiantis Marko Popovičius vos per 14 minučių sugebėjo pelnyti net 17 taškų – veteranas buvo rezultatyviausias savo komandoje.

Šioje grupėje dėl keturių kelialapių į kitą etapą varžysis ir Bilbao „Dominion Basket“ krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)