Sustiprėję „Essex Leopards“ krepšininkai yra laikomi vienais iš šių metų favoritų. Visas rungtynes pirmavę „Lituanica“ krepšininkai vis dėl to turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 67:68.

Pirmoje rungtynių pusėje abi komandos žaidė taškas į tašką ir susirinkę žiūrovai iškart galėjo suprasti, kad laukia dviejų lygiaverčių komandų dvikova. Po pirmojo kėlinio „Lituanica“ buvo priekyje vos 2 taškais (21:19).

Antrasis ketvirtis prasidėjo dvejomis iš eilės Essex „Leopards“ techninėmis pražangomis, tačiau aikštelės šeimininkai nesugebėjo to išnaudoti ir pralaimėjo kėlinį trimis taškais. Komandos ilsėtis išėjo švieslentėje degant rezultatui 38:39 varžovų naudai.

Antroje rungtynių dalyje lietuviams pavyko perlaužti rungtynių eigą ir įgyti rekordinę 7 taškų persvarą – 58-51. Prie to daugiausiai prisidėjo komandos lyderiai Aušridas Petraitis ir Edvardas Vetrenka.

Tačiau svečiai nebuvo pasiruošę sudėti ginklų ir paskutiniame kėlinyje šeimininkams paspendė tikrus spąstus. Likus žaisti 24 sekundes „Leopards“ ne tik sugebėjo panaikinti atsilikimą, tačiau po ypatingai sudėtingo metimo sugebėjo išsiveržti į priekį (67:68).

Nors aikštelės šeimininkai turėjo dar net kelias galimybes persverti rezultatą, tačiau jų skuboti metimai tikslo nepasiekė.

„Lituanica“ ekipoje geriausiai pasirodė Aušridas Petraitis, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs net 18 kamuolių. Jam geriausiai talkino 19 taškų pridėjęs Edvardas Vetranka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)