Apie tai oficialiai paskelbė pats krepšininkas, neslepiantis, kad paskutiniame savo sezoną NBA jis dar norėtų pakovoti dėl čempionų žiedų.

„Taip, aš jau susitaikiau su karjeros pabaiga, tačiau viena kelionė manęs vis dar laukia. Aš tikiu, kad su Los Andželo komanda mes galime bandyti pretenduoti į čempionų žiedus“, – viliasi 201 cm ūgio krašto puolėjas, NBA lygoje rungtyniausiantis jau 19-ąjį sezoną.

„Po tiek metų bus nelengva patikėti, kad kiekvienoje arenoje žaisiu paskutinį kartą. Mėgausiuosi kiekviena išvyka, kiekviena treniruote ir rungtynėmis. Ir darysiu viską, kad mano komanda pasiektų savo tikslą“, – žadėjo krepšininkas.

Į NBA P. Pierce‘as pateko 1998-aisiais. Tąsyk jį naujokų biržoje 10-uoju šaukimu pakvietė
Bostono „Celtics“ klubas, kuriame jis praleido net 14 sezonų.

Su Bostono komanda jis vienintelį kartą tapo NBA čempionu – 2008-aisiais. Tąsyk jis buvo išrinktas ir finalo serijos naudingiausiu žaidėju (MVP). Simboliška, kad apie savo apsisprendimą P. Pierce‘as paskelbė praktiškai iš karto po to, kai pasaulį apskriejo žinia apie kito čempioniškosios „keltų“ komandos žaidėjo Kevino Garnetto sprendimą kabinti batelius ant vinies.

Iš viso per savo karjerą P. Pierce‘as 10 kartų buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Be „Celtics“ ir „Clippers“, taip pat puolėjas yra rungtyniavęs Bruklino „Nets“ ir Vašingtono „Wizards“ ekipose.

Krepšininko karjeros vidurkis NBA per rungtynes – 20 taškų ir 5,7 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)