D. Gudelis savo sprendimą motyvavo noru daugiau dėmesio skirti Regionų krepšinio lygos (RKL) reikalams – 42-ejų anykštėnas nuo praėjusių metų gegužės užima RKL prezidento postą.

„Norėtume, kad mūsų lygą žmonės laikytų ne tik masiškiausia, pasiekiančia mažus miestelius, bet ir jaunųjų Lietuvos talentų kalve. Tai yra faktas: šią vasarą Lietuvos jaunimo rinktinėse žaidė 23 krepšininkai, rungtyniaujantys RKL“, – Krepšinis.lt sakė D. Gudelis.

Savo pagrindiniu uždaviniu jis įvardina siekį į RKL pritraukti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubus. Anot lygos prezidento, ateinantį sezoną trečioje šalies krepšinio pakopoje rungtyniaus visų dešimties aukščiausiosios lygos klubų dublerių arba jų globojamos jaunimo komandos.

Naujas rezervines ekipas buria tiek Klaipėdos „Neptūnas“, tiek Utenos „Juventus“.

D. Gudelio teigimu, balandį ketinama organizuoti taurės turnyrą LKL dublerių ekipoms, RKL bus plėtojama ir kitose plotmėse: bendradarbiaujant su Lietuvos sporto universitetu (LSU) ketinama krepšininkams užtikrinti nemokamų fizinio rengimo ir medicinos specialistų konsultacijų galimybę, organizuoti vasaros stovyklas.

„Krepšinis – visuomeninė veikla, į kurią dedu savo pinigus. Nusprendžiau, kad geriau dėti juos į RKL. Daugiau prasmės“, – pasitraukimą iš „Lietuvos ryto“ vadovybės gretų aiškino D. Gudelis.

Krepšinis.lt žiniomis, tokį verslininko žingsnį galėjo paskatinti ir situacija sostinės klube.

Neoficialiai kalbama, kad D. Gudelio ir „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko nuomonės pradėjo nesutapti dar praėjusiais metais, kuomet klubas dairėsi pamainos dėl prastų rezultatų atleistam vyriausiajam treneriui iš Argentinos Marcelo Nicola. D. Gudelio siūlytas kandidatas – Tomas Pačėsas – į postą buvo paskirtas tik praėjus mėnesiui, per kurį komandos reanimuoti nepavyko nei Arvydui Gronskiui, nei Aurimui Jasilioniui.

Be to, komunikacijos žinovas esą buvo nusivylęs dėl nutrūkusių rinkodaros projektų ir apleisto darbo su rėmėjais bei gerbėjais. Krepšinis.lt duomenimis, klubas kol kas yra pardavęs dešimtkart mažiau sezono abonementų nei prieš metus.

Nepaisant to, D. Gudelis tebėra vienas iš keturių „Lietuvos ryto“ dalininkų: kartu su Vilniaus miesto savivaldybe, G. Vainausku ir klubo valdybos nariu Sigitu Židoniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)