„Pirmiausia, treniruočių stovykloje Palangoje krepšininkų laukia tikrai didesnis krūvis negu buvo treniruotėse iki šiol. Pastaruoju metu turėjome daug rungtynių – Eurolyga, LKL čempionato susitikimai, todėl treniruotės buvo ženkliai lengvesnės. Krūvis bus didinamas tam, kad pasistiprintume prieš lemiamas kovas“, – prieš kelionę į Palangą su „Žalgiris TV“ mintimis dalinosi Kauno ekipos fizinio rengimo treneris Justinas Grainys.

Anot J.Grainio, Palangoje krepšininkai ne tik sportuos pagal griežtai sudėliotą režimą, bet ir gyvendami kartu stiprins tarpusavio ryšius.

„Treniruočių stovykloje bus viskas suderinta – mityba, miegas, treniruočių krūviai. Viską derinsime kartu su krepšiniu. Tai nebus vien tik fizinio rengimo stovykla. Vakarienė, pietūs pusryčiai – suderinti ir visi žaidėjai bus kartu. Krepšininkai būdami kartu ne tik „įkraus baterijas“, bet ir bus stiprinami komandos ryšiai“, – aiškino specialistas.

Tarp naudingiausių trečiųjų LKL ketvirtfinalio rungtynių žaidėjų patekęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas prieš išvyką į Palangą dalinosi mintimis apie pirmadienį finišavusią ketvirtfinalio seriją. Žalgiriečio teigimu, komanda pasiekė norimą rezultatą, tačiau „Žalgirio“ žaidimo kreivė privalo kilti artėjant svarbiausioms kovoms.

„Rezultatą ketvirtfinalyje pasiekėme tokį, kokio ir norėjome – greičiausiu keliu patekome į LKL pusfinalio etapą. Kaip ir treneris minėjo, turime kelti žaidimo kokybę. Kuo arčiau svarbiausios sezono kovos, tuo mūsų sportinė forma turi būti optimalesnė. Tikiuosi, kad LKL pusfinaliui būdami Palangoje pasiruošime gerai“, – teigė žalgirietis.

Jau dvyliktąjį sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis P.Jankūnas puikiai žino treniruočių stovyklos Palangoje specifiką ir teigiamą naudą komandai. Todėl krepšininkas tikino, kad trijų dienų stovykla Palangoje yra tai, ko šiuo metu reikia komandai.

„Į stovyklą Pajūryje važiuojame jau daugelį metų ir visada grįžtame šviežiomis galvomis ir kojos būna greitesnės. Sezone pabaigoje turėti 3-4 dienas darbo Palangoje yra labai gerai. Manau, mums to labai reikia“, – aiškino P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)