Gausiai susirinkusių sirgalių palaikomi turkai galingai pradėjo rungtynes, o antro kėlinio viduryje turėjo net 14 taškų pranašumą (36:22). Bet „Real“ žvaigždės rankų nenuleido – po Andreso Nocioni dvitaškio atsidūrė priekyje (51:52).

Vis tik trečią ketvirtį dvitaškiu užbaigė Nikola Kaliničius, o lemiamas 10 minučių „Fenerbahce“ pradėjo keturiais taškais be atsako (56:52). Nors Pablo Laso auklėtiniai dar bandė kabintis į rungtynes (57:55), aukštesnę pavarą įjungę šeimininkai neleido pasvajoti apie pergalę.

Jonas Mačiulis ant parketo iš viso praleido 12 minučių, per kurias spėjo pelnyti 3 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud. met.). 31-erių lietuvis per šį laiką dar atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo varžovo pražangą, pats sykį pažeidė taisykles ir surinko 3 naudingumo balus.

Serijoje iki trijų pergalių Željko Obradovičiaus kariauna išsiveržė į priekį rezultatu 1-0. Antrasis mačas ketvirtadienį vėl bus žaidžiamas Turkijoje.

Verta pažymėti, kad „Fenerbahce“ turi verstis be vieno iš savo lyderių čekų monstro Jano Vesely, kuris šiame sezone renka po 12 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 15,6 naudingumo balų, pagalbos.

Madrido komanda (7/7) tik vargais negalais, užėmusi ketvirtą vietą, išsikapstė iš TOP-16 etapo F grupės, o Stambulo klubas (11/3) be didesnio vargo triumfavo E grupėje.

Eurolygos finalo ketvertas Berlyno O2 arenoje bus surengtas gegužės 13-15 dienomis, o šios poros nugalėtojas pusfinalyje išbandys jėgas su Vitorijos „Laboral Kutxa“ arba Atėnų „Panathinaikos“ komanda.

„Fenerbahce“: Bogdanas Bogdanovičius (5 rez. perd.) ir Kostas Sloukas (6/7 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud. met.) po 17, Epke Udoh 10, Bobby Dixonas 8 taškai.

„Real“: Felipe Reyesas 13, Sergio Llullas (5 rez. perd.) ir Sergio Rodriguezas po 12, Rudy Fernandezas 10, Gustavo Ayonas (8 atk. kam.) ir Jaycee Carrollas po 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)