Olimpinis krepšinio turnyras pirmą kartą bus organizuojamas trijose skirtingose šalyse, o iš viso jame dalyvaus 18 ekipų. Prieš savaitę buvo paskelbta, kad olimpinės atrankos vyks Italijoje, Serbijoje ir Filipinuose.

Kiekviename iš turnyrų kovos po 6 ekipas. Italai varžybas organizuos Turino „Pala Alpitour“ arenoje (talpina 16,6 tūkst. žiūrovų), serbai – sostinės Belgrado „Kombank“ arenoje (25 tūkst. žiūrovų), o filipiniečiai – sostinės Manilos „Mall of Asia“ arenoje (20 tūkst. žiūrovų).

Latviai, kurie galimybę kovoti dėl bilieto gavo tik palankiai susiklosčius šeimininkų rinkimams, sulaukė sėkmės ir burtų traukimo ceremonijoje: Belgrade vyksiančios atrankos B grupėje mūsų kaimynai grumsis su čekais ir japonais.

Triumfavę savo pogrupyje jie įgytų teisę finaliniame mače dėl vienintelio kelialapio stoti į dvikovą prieš A grupės laimėtoją – šeimininką Serbijos, Angolos arba Puerto Riko komandą.

Atrankos varžybos vyks liepos 4-10 dienomis. Vietas olimpiadoje jau užsitikrinusios yra Brazilijos, JAV, Lietuvos, Ispanijos, Australijos, Nigerijos, Venesuelos, Argentinos ir Kinijos rinktinės.

„Braliukai“ olimpiniame krepšinio turnyre žaidė vienintelį kartą – 1936 metais. Bet 1990-ais atkūrę Nepriklausomybę, kitaip nei Lietuva, kuriai ši olimpiada bus jau septintoji iš eilės, tarp 12 elitinių komandų latviai dar nebuvo patekę.

Praėjusiame Europos krepšinio čempionate A. Bagatskio auklėtiniai finišavo aštunti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)