Tačiau ir karališkasis klubas yra įveikiamas – „Real“ sąskaitoje 5 pergalės ir 4 pralaimėjimai. Pirmoje tarpusavio dvikovoje žalgiriečiai po didžiosios pertraukos ėmė strigti ir turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą – 86:92.

„Tuo metu nebuvo kažkiek kiečiau žaidžianti komanda, kokia esame dabar. Manau pritrūko šito. Madride taip pat pritrūko tikėjimo, kad „Real“ galime aplošti jų aikštelėje. Tik vėliau vyrai suprato, kad galime žaisti su grandais, ką demonstruojame jau eilę rungtynių. Visada smagu žaisti su grandais ir tie faktoriai – namų aikštė – bus mūsų pusėje“, – teigė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.
Ką Jonas gauna šioje komandoje – išsimesti, pelnyti taškus? Tam yra Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas, Jaycee Carrollas – tai pagrindiniai žaidėjai, kuriems reikia skirti pagrindinį dėmesį.
Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ treneris taip pat teigė, jog nėra linkęs išskirti geriausio praėjusių metų Lietuvos žaidėjo J. Mačiulio.

„Su visa pagarba jam – nemanau, kad mes jam turime skirti ekstra dėmesį, nes jų žaidimas sukasi apie kitus žaidėjus. Ką Jonas gauna šioje komandoje – išsimesti, pelnyti taškus? Tam yra Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas, Jaycee Carrollas – tai pagrindiniai žaidėjai, kuriems reikia skirti pagrindinį dėmesį. Jonas šioje komandoje yra pagalbinis ir jis žino savo vaidmenį. Nemanau, kad jis stengiasi iš jo išeiti“, – sako Š. Jasikevičius.

Šį sezoną J. Mačiulis Madrido ekipos gretose Eurolygoje ant parketo per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 19 min., pelno po 5,1 taško, atkovoja po 1,8 kamuolio ir renka po 4,1 naudingumo balo.

„Žalgirio“ strategas taip pat teigė žinantis, kur silpnoji Ispanijos sostinės klubo žaidimo vieta.

„Natūralu, kad fantastiškai puolanti komanda mažiau dėmesio kreips į gynybą. „Real“ labai daug atkovoja kamuolių puolime, tačiau prastai grįžta į gynybą, nes paprasčiausiai neturi gynybinio balanso – jei siunti tris žaidėjus kovoti dėl kamuolio puolime, tai kažkiek lieki neapsisaugojęs nuo greito puolimo. Tai mums Madride sekėsi gana neblogai“, - teigė Lietuvos čempionų strategas.

Pirmadienį „Žalgiris“ patyrė skaudų antausį rungtynėse su Utenos „Juventus“, tačiau ši pamoka jau lieka praeityje.

„Žaidžiant mūsų grupėje su tokiomis komandomis švęsti pergalių nėra laiko, nes lieki nubaustas. Žaidėjai ilgai laukė pergalės Eurolygoje ir ją iškovoję atsipalaidavo. Tai neatleistina, bet visi esame žmonės. Gerai pasitreniravome dvi tris dienas, aukštame lygyje ir, nepaisant mūsų mažų problemų, eisime į kovą“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kad uteniškių pamoką išmoko, pažymėjo ir Martynas Pocius. Tiesa, ar šiek tiek negaluojantis Martynas galės žaisti penktadienį, paaiškės tik rungtynių dieną.

„Švelniai tariant, tai buvo lengvas spyris į užpakalį. Šią savaitę buvo produktyvus darbas ir esame nusiteikę agresyviam žaidimui. Turime žaisti taip, kaip galime ir rodyti gerąjį krepšinį. Žinome jų stipriąsias puses, žinome ir silpnąsias, kad ir kiek jų mažai būtų.

Turime žaisti solidžiai, nes tai komanda greitai bėganti į puolimą ir jie išnaudos mūsų klaidas. Kitas dalykas – jie labai gerai išnaudoja savo ūgį puolime kovodami dėl kamuolio puolime. Jie mus smarkiai nubaudė pirmose rungtynėse. Turime sumažinti klaidų skaičių, išnaudoti savo galimybes ir žaisti agresyviai“, – teigė gynėjas.

Rungtynės tarp Kauno ir Madrido komandų penktadienį prasidės 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)