Po dviejų kėlinių „Vytautas“ pirmavo 52:37, o per trečiąjį savo pranašumą dar labiau padidino (70:53). Visgi trečiajame Antano Sireikos auklėtiniai pakilo į lemiamą šturmą, į varžovų krepšį ėmė siųsti vieną taiklų metimą po kito ir, likus žaisti 1 min. 15 sek., atsilikimą sumažino iki minimalaus – 80:79. Netrukus raudonai vilkinti komanda netgi ir išsiveržė į priekį – 81:80.

Visgi tuomet „Vytautui“ pranašumą dvitaškiu sugrąžino Šarūnas Vasiliauskas, o po nesėkmingos uteniškių atakos Laimonas Kisielius realizavo abu baudos metimus (83:80). Per likusį laiką situacija aikštėje nepakito – taktinės pražangos ir spaudimas „Juventus“ nebeišgelbėjo: komanda į lemiamą šturmą pakilo per vėlai.

Pažymėtina, kad čiurnos traumą šiose rungtynėse po pertraukos patyrė „Vytauto“ aukštaūgis Vaidas Čepukaitis.

Pusfinalyje „Vytautas“ kausis su Kauno „Žalgirio“ – Kėdainių „Nevėžio“ poros laimėtojais, o A. Sireikos auklėtiniams pasirodymas taurės turnyre jau yra baigtas.

Iš viso penktadienį Karaliaus Mindaugo taurėje vyks ketverios rungtynės. Be jau sužaistų, „Žalgiris“ kovos su „Nevėžiu“, Klaipėdos „Neptūnas“ – su „Šiauliais“, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ – su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Vytautas“: Šarūnas Vasiliauskas 21, Vytautas Šulskis 16 (10 atk. kam.), Laimonas Kisielius 12, Paulius Ivanauskas 9, Vilmantas Dilys 9.

„Juventus“: Spenceris Butterfieldas 21, Edgaras Želionis 15, Egidijus Dimša 15, Martynas Linkevičius 13.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)