„Lietkabelio“ varžovas ketvirtfinalyje – Vilniaus „Lietuvos rytas“. Panevėžio klubas sostinės krepšininkus jau buvo pamokęs sausį, kai namuose netikėtai paguldė ant menčių 75:65.

„Viskas spręsis vieneriose rungtynėse. „Lietuvos rytas“ jaus spaudimą. Galbūt reikia tikėtis, kad jie galvos apie finalą su „Žalgiriu“, o mes važiuojame nusiteikę tam vieninteliam „gyvenk arba mirk“. Bet „Lietuvos rytas“ yra neabejotinas favoritas“, – LKL.lt sakė „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis.

Kai jis perėmė „Lietkabelio“ vairą gruodį, komanda pasuko pergalingu keliu ir iš devintosios vietos pakilo į šeštąją. Beje, K.Maksvytis dar anksčiau su Klaipėdos „Neptūnu“ ne kartą buvo įgėlęs tiek „Lietuvos rytui“, tiek kitam favoritui Kauno „Žalgiriui“, todėl neblogai žino, kaip reikia nustebinti favoritus.

„Žaidžiant su grandais negali rungtyniauti standartiškai. Neatitinka žaidėjų galimybės, todėl turi rizikuoti, pasirinkti netradicinius sprendimus. Gal tai ir lemia“, – sensacijų receptą pateikė K.Maksvytis.

„Lietkabelio“ klubas turi bent keturis žaidėjus, kurie prieš porą metų su Prienų klubu netikėtai iškovojo LKF taurę: Arnas Labuckas, Simas Buterlevičius, Artūras Valeika ir K.Maksvyčio asistentas Gintaras Kadžiulis.

„Visada norėtųsi pakartoti pergales. Bet tada reikėjo laimėti tik dvejas rungtynes. Dabar yra trejos – daug sunkiau. Ir anksčiau kiti galbūt labiau nuvertindavo mažesnes komandas“, – pasakojo A.Valeika.

Aukštaūgį „Lietkabeliui“ šiam sezonui išnuomojo būtent „Lietuvos ryto“ klubas, su kuriuo „Lietuvos ryto“ arenoje jis stos į kovą vasario 19-ąją. A.Valeika šiuo metu sportuoja individualiai, bet turėtų išgyti iki „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro.

„Vilniuje šį sezoną daug kas keitėsi. Dabar jie žaidžia daug agresyvesnį krepšinį. Bus tikrai sunku. „Lietuvos rytas“ norės nutraukti titulų badą“, – pridūrė A.Valeika.

Vienas „Lietkabelio“ lyderių A.Labuckas šypsosi – jis norėtų sugadinti šventę „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro šeimininkams.

„Nei mūsų pergalė, nei Pasvalio ar Utenos neišėjo į naudą. Tą jau matėme paskutinėse „Lietuvos ryto“ rungtynėse Alytuje. Visi vilniečiai buvo labai susikaupę, – sakė A.Labuckas. – Gaila, kad žaisime mažojoje „Lietuvos ryto“ arenoje. Jie ten kasdien treniruojasi. Tai yra tikroji jų namų arena. Jei žaistume „Siemens“ arenoje, mūsų šansai padidėtų. Varžovas grėsmingas, bet rankų nenuleidžiame. Nevažiuojame pasiduoti ir atiduoti pergalės. Tikimės sugadinti šventę organizatoriams ir pateiti staigmeną“.

„KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyras vyks vasario 19-21 dienomis Vilniuje, kur dėl 100 tūkstančių eurų prizinio fondo kausis aštuonios geriausios „Tete-a-Tete Casino-LKL“ ekipos, o be geriausių šalies ekipų rungtynių žiūrovai taip pat išvys tradicines „LKL žvaigždžių dienos“ rungtis bei įspūdingą šou programą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)