Praėjusį savaitgalį „Žalgirį“ Eurolygoje sutriuškinusios „Chimki“ komandos lyderis A. Švedas sulaukė kelių gana provokuojančių Rusijos žurnalistų klausimų.

Vienas jų skambėjo taip. „Žalgiris“ žaidė itin šiurkščiai. Ar Rimas Kurtinaitis neprašė pasisaugoti, žaisti atsargiau?“, – buvo paklausta 27-erių ruso.

„Oi ne, mes visada išsikrauname 100 procentų. O jeigu varžovai žaidžia šiurkščiai, mes taip pat atsakome šiurkščiu žaidimu“, – atsakė A. Švedas.

Tuo metu paklaustas, ar norėtų matyti „Žalgirį“ sugrįžusį į VTB Vieningąją lygą, A. Švedas atsakė teigiamai.

„O, tai būtų šaunu. „Žalgiris“ ne vienus metus žaidė VTB Vieningoje lygoje. Pasižiūrėsime, kas bus ateityje. Galbūt komanda dar sugrįš“, – vylėsi brangiausiai Europoje apmokamas gynėjas.

VTB Vieningosios lygos turnyre „Žalgiris“ žaidė nuo pat jos įkūrimo 2008 metais, o pasitraukti nusprendė 2013-ųjų vasarą.

Pastraukė žalgiriečiai su trenksmu. Nors iki tol buvo kalbėta apie itin draugiškus santykius, po „Žalgirio“ pasitraukimo iš turnyro VTB Vieningosios lygos generalinis direktorius Andrejus Širokovas pareiškė, jog „toks nusilpęs „Žalgiris“ lygai visiškai nereikalingas, o kauniečiai bijo pralaimėti CSKA ir „Chimki“ 30-50 taškų skirtumu“.

Paradoksalu, kad būtent su šiomis dviejomis komandomis žalgiriečiams tenka žaisti pastarosiomis savaitėmis. Tiesa, ne VTB Vieningoje lygoje, o Eurolygos varžybose. Chimkų krepšininkams kauniečiai jau pralaimėjo 80:111, o su CSKA namie žais penktadienio vakare.

Primename, kad prabėgus dar dar metams po „Žalgirio“ pasitraukimo VTB Vieningąją lygą palikti nusprendė ir kiti du ten žaidę Lietuvos klubai – Vilniaus „Lietuvos rytas“ bei Klaipėdos „Neptūnas“.

Šiuo metu turnyre dalyvauja 16 komandų, tarp kurių vis dar yra Talino „Kalev“ ir Rygos VEF klubai. Prieš šį sezoną lygos vadovai atliko eksperimentą ir į turnyrą priėmė Gruzijos ekipą – Tbilisio „Vita“, tačiau tai visiškai nepasiteisino. Komanda žaidžia beviltiškai, pralaimėjo visus 18 mačų (didžiąją dalį jų – triuškinamais skirtumais), turi finansinių problemų ir varžybose atlieka tik statistės vaidmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)