Nors Jonas Mačiulis dėl čiurnos traumos rungtyniauti negalėjo, Eurolygos čempionai praėjusio sezono finalo pakartojime išsivertė ir be lietuvio indėlio.

Pralaimėję pirmąjį kėlinį, antrajame šeimininkai perėmė iniciatyvą ir prieš ilgąją pertrauką pirmavo 6 taškais (41:35). Antroje mačo pusėje Pablo Laso auklėtiniai dar labiau padidino spaudimą ir, sužaidus 30 min., jau turėjo 15 taškų pranašumą (63:48).

Atsitiesti svečiams iš Graikijos taip ir nebepavyko – atsilikimą jie sumažino tik pačioje mačo pabaigoje.

Ispanai varžovus šiose rungtynėse parbloškė savo grėsmingiausiu ginklu – tolimais metimais. „Real“ realizavo 50 proc. – 11 iš 22 tolimų šūvių. Po 3 tritaškius iš 5 pataikė Jaycee Carrollas ir Sergio Llullas, keletą sudėtingų metimų realizavęs Stepheno Curry stiliumi.

Pažymėtina, kad Pirėjo klubo lyderis Vassilis Spanoulis vėl nebuvo panašus į save. Per 23 min. įžaidėjas sukrapštė vos 1 tašką. Gynėjas prametė visus 4 dvitaškius, abu dvitaškius ir realizavo 1 iš 2 baudos metimų. Visgi jis atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 9 varžovų pražangas, todėl mačą baigė turėdamas teigiamą efektyvumo koeficientą (3 balai).

„Real“: Sergio Llullas 18 (7 rez. perd.), Felipe Reyesas 11, Sergio Rodriguezas 11, Gustavo Ayonas 11 (10 atk. kam.), Andresas Nocioni 10 taškų.

„Olympiakos“: Othello Hunteris 14, Danielis Hackettas 14, Ioannis Papapetrou 12, Mattas Lojeski 9 taškai.

Ateinančią savaitę „Real“ išvykoje žais su Vitorijos „Laboral Kutxa“, o „Olympiakos“ namie priims Maskvos srities „Chimki“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)