F grupės rungtynėse Rusijoje CSKA (2/1) iškovojo pergalę 93:82 (28:29, 26:17, 22:13, 17:23 ).

Trečiajame rungtynių kėlinyje, kuomet CSKA ėmė didinti antrojo ketvirčio metu susikrautą persvarą, neišlaikė labiausiai patyrusio svečių žaidėjo nervai. Iki tol 16 taškų pelnęs ir 4 iš 5 tritaškių pataikęs 35-erių katalonas užsidirbo net dvi technines pražangas ir buvo išvytas iš aikštės. Tuo metu „Barcelona“ jau atsiliko 59:73.

Pirmąją techninę J. C. Navarro gavo už vaidybą, o antrąją – už ginčus su arbitru. Pažymėtina, kad prieš pirmąją techninę pražangą katalonas taip pat mėgino vaidinti ir pergudravo teisėją – tąsyk taisyklių pažeidimą arbitras užfiksavo Vitalijui Fridzonui.

J. C. Navarro išvarymas:

Ketvirtojo kėlinio pradžioje svečių deficitas pasiekė 19 taškų (59:78) – jo likviduoti katalonai taip ir nebesugebėjo.

CSKA šiose rungtynėse labai taikliai atakavo iš toli. Tikslą pasiekė net 16 šeimininkų tritaškių iš 30 mestų (53 proc.). Po 4 taiklius tritaškius į varžovų krepšį pasiuntė net trys CSKA žaidėjai – Cory Higginsas, Milošas Teodosičius ir Andrejus Voroncevičius.

Pažymėtina, kad iš toli itin taikliai šaudė ir katalonai, pataikę net 57 proc. savo metimų (12 iš 21), tačiau to prilygti varžovams nepakako.

CSKA oponentus pranoko pagal daugumą statistikos komponentų, o šeimininkų pranašumas labiausiai išryškėja žvelgiant į komandų naudingumo koeficientą – 109 ir 88.

Katalonų neišgelbėjo ir tai, kad CSKA šiose rungtynėse turėjo verstis be dviejų itin svarbių žaidėjų – dėl traumų susitikimą praleido Nando De Colo ir Joelis Freelandas. Dėl šios priežasties Eurolygos rungtynes pirmą kartą starto penkete pradėjo talentingas rusų gynėjas Dmitrijus Kulaginas.

Į CSKA gretas po ilgos pertraukos sugrįžo amerikietis Aaronas Jacksonas. Po veido kaulų operacijos, kuri gynėjui buvo atlikta JAV, jis rungtyniavo su apsaugine kauke.

CSKA: Corry Higginsas 20 (4/5 trit., 5 atk. kam.), Milošas Teodosičius 16 (4/7 trit.), Andrejus Voroncevičius 16 (4/6 trit., 9 atk. kam.), Kyle'as Hinesas 12, Dmitrijus Kulaginas 10 taškų.

„Barcelona“: J. C. Navarro 16 (4/5 trit.), Justinas Doelmannas 14, Alexas Abrinesas 12 (4/5 trit.), Stratos Perperoglou 11 taškų.

Efektingiausi rungtynių momentai:

J. C. Navarro pyktis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)