Jis dar prieš šias rungtynes teigė, jog viskas – pačių rankose. „Neptūnas“ šios progos nepaleido ir įveikė „Nižnij Novgorod“ ekipą 82:75.

„Didžiausiai mano padėka vyrams už energiją, kovą, išpildymą dalykų, apie kuriuos kalbėjomės treniruotėse. Tikrai labai daug ką padarėme labai gerai. Ir, žinoma, labai padėjo šeštasis žaidėjas – sirgaliai“, – dėkojo D. Adomaitis.

Jis konstatavo, jog kovingai nusiteikusiems klaipėdiečiams pavyko nuo pat rungtynių pradžios kontroliuoti jų eigą.

„Svarbiausia, kad įvykdėme tą iškeltą tikslą – patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą. Kai buvo ištraukti burtai, suskirstę komandas į grupes, toks tikslas atrodė nelabai realus. Tikrai niekas net nesvajojo, kad grupėje galime užimti mažiausiai antrą vietą. Džiaugiuosi, kad vyrai teisingai suprato, jog reikia žaisti rungtynes po rungtynių ir taip siekti užsibrėžto tikslo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Jis pabrėžė, jog ir „Last 32“ etape „Neptūnui“ svarbiausia yra stabilizuoti savo žaidimą – žaisti varžybas po varžybų ir jas žaisti vienodai gerai, kad nebūtų didelių duobių.

„Žinote, skeptikai kalbėjo, o mes tiesiog dirbome savo darbą, norėjome įrodyti, kad esame verti patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą. Šiandien pergalę tikrai lėmė mūsų kovingumas – visi atidavė savo širdis. Net kai buvo duobių, negalvojome apie pralaimėjimą. Tiesiog žaidėme ir stengėmės“, – teigė vienas naudingiausių rungtynių „Neptūno“ žaidėjas Arnas Butkevičius.

Uostamiesčio komandos kapitonas Martynas Mažeika taip pat tikino, jog prie pergalės prisidėjo visi – ir starto penketo žaidėjai, ir tie, kurie kilo nuo atsarginių suolo.

„Buvome labai užsivedę ir gynyboje, ir puolime, tai ir padėjo iškovoti pergalę. Paskutinės varžybos Graikijoje mums bus puiki treniruotė prieš kitą Europos taurės turnyro etapą, nes vis dar žaidžiame banguotai, todėl kiekvienos rungtynės su gera komanda yra puiki proga tobulėti. Ko norėčiau kitame etape? Įveikiamų komandų“, – juokėsi M. Mažeika.

„Neptūną“ pasveikinęs su pergale, „Nižnyj Novgorod“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis teigė, jog komandai pastaruoju metu teko atlaikyti ne vieną tolimą skrydį, todėl vyrai fiziškai buvo pavargę.

„Tačiau kelios paskutinės ketvirtojo kėlinio minutės parodė, kad mokame ir galime žaisti. Vis dėlto, trūko nusiteikimo, nebuvome pasirengę, jog „Neptūnas“ bus toks agresyvus. Išties sveikinus varžovus, kurie buvo verti pergalės“, – kalbėjo A. Bagatskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)