Kaip rodo statistika, pirmą būdą renkasi dauguma NKL klubų, tačiau yra ir komandų, kurios papildomų išlaidų ir kardinalių sudėties pokyčių vengia.

Daugumą NKL komandų per du pirmus reguliaraus čempionato ratus sustiprino bent vienas žinomas krepšininkas. Joniškio „Delikatesą“ papildė Šarūnas Kulevičius, Kauno „JAZZ-Diremta“ susitarė su Evaldu Dainiu ir Dariumi Šilinskiu, į „Palangą“ atvyko Deividas Keburys, Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ atakoms vadovauti pradėjo Aivaras Kvedaravičius.

Edas Nickus į „Zanavyką“ pasikvietė Šarūną Vingelį, Tomą Urboną, Paulių Beliavičių. Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservisas“ susitarė su Ignu Vaitkumi ir Laurynu Beliausku, į „Šilutę“ įsiliejo Dominikas Matutis ir Marius Kasiulevičius. „Trakai“ pasikvietė Igną Ramašauską, „Perlas-MRU“ – Alvydą Žarskų, o Molėtų „Ežerūnas-Karys“ susigrąžino prieš sezoną Kėdainių „Nevėžiui“ paskolintą Deividą Kumelį. Šie perėjimai – labiausiai įstrigę besidomintiems NKL peripetijomis.

Paminėkime „JAZZ-Diremtos“, „Šilutės“, „Sūduvos-Mantingos“, „Trakų“ legionierius, „Žalgirio-2“ jaunimą, „Vilniaus“ blaškymąsi keičiant tiek trenerius, tiek žaidėjus – lieka dvi nuosekliausios, t.y., mažiausiai žaidėjų šiame sezone pakeitusios komandos – Jonavos „Petrochema“ ir Raseinių „Rasai“. Abi ekipos šiame sezone sudėties nesustiprino nei vienu krepšininku ir rungtyniauja tik su žaidėjais, kurie prie komandos prisijungė iki pirmų čempionato rungtynių.

Tiek Raseinių, tiek Jonavos komandos yra ir mažiausiai žaidėjų atsisakiusios komandos. Abi ekipos stažuotis į RKL išsiuntė po vieną saviškį. Po vieną krepšininką paleido „Žalgirio“ dubleriai, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, Šakių „Zanavykas“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (į JAV išvykęs gynėjas C. M. Coonsas vis dar komandos sudėtyje, bet vargu ar grįš į Lietuvą, mat komandą neseniai papildė du įžaidėjai) ir „Perlas-MRU“ (R. Bitinas vis dar komandos sąrašuose, tačiau nerungtyniauja nuo lapkričio 8 dienos, tad į šį sąrašą vilniečiai patenka tik teoriškai).

Du krepšininkai dėl finansinių sunkumų paliko „Ežerūną-Karį“, po tiek pat žaidėjų paleido „JAZZ-Diremta“ ir „Palanga“. Trys žaidėjai buvo priversti atsisveikinti atitinkamai su Joniškio „Delikatesu“ ir „Trakais“, keturi – su „Šilute“, o daugiausiai savo žaidėjų - net septynių - atsisakė „Vilnius“.

Tad kuri taktika NKL komandoms pasiteisins? Gali būti, kad abi. Ir visoms komandoms (išskyrus paskutinę vietą užimsiančiai ekipai), priklausomai nuo deklaruojamų tikslų. Į šiuos klausimus atsakys antra sezono dalis. Įtampa auga...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją