„Nieko nuostabaus, nes tebegyvename Šv. Kalėdų nuotaikomis. Juo labiau, kad Šiaulių vyskupas E. Bartulis kalba apie krepšinį ir krepšininkus. Mūsų laidose yra kalbėjęs a.a. kunigas Ričardas Mikutavičius (jis buvo Kauno jaunimo krepšinio rinktinės narys), Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir kiti. Tiesa, taip dar nebuvo, kad visos laidos vedėju netikėtai taptų vyskupijos ganytojas“, - sakė laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis.

Taip atsitiko dėl to, kad dokumentinio filmo „Atėjo...Sabas“ kūrėjai, norėdami kuo išsamiau atskleisti įvairias Arvydo Sabonio gyvenimo puses, susitiko ir su buvusiu kauniečiu kunigu, dabar Šiaulių vyskupu E. Bartuliu. Dvasininkas 1990 metais Kauno Arkikatedroje bazilikoje sutuokė Ingridą ir Arvydą Sabonius, taip pat krikštijo visus keturis jų vaikus.

Įdomu tai, kad E. Bartulis krepšinį žaidė vaikystėje, kunigų seminarijoje, o ir dabar kartais į rankas paima kamuolį. Tokį epizodą prieš 17 metų yra įamžinęs laidos operatorius.

Pirmą kartą laidoje vienu metu pasirodys ir interviu duos visi keturi A. Sabonio vaikai - 23 metų Žygimantas, 22-ejų Tautvydas, 18-os Domantas ir 17-s Aušrinė–Marija. Jie atskleis, ką reiškia būti Arvydo Sabonio vaikais, kodėl Žygimantas ir Aušrinė nežaidžia krepšinio ir kurį iš ketveriukės labiausiai myli tėvelis.

Laidą „Krepšinio pasaulyje“ rodo BTV televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)