Nors lietuvis žaidė sau kiek neįprastoje vidurio puolėjo pozicijoje, jis kuo puikiausiai susitvarkė su savo užduotimis. Dvikovą komentavę „FOX Sports Wisconsin“ TV komentatoriai iš pradžių teigė, kad šeimininkai gynyboje gali beveik neskirti jam dėmesio, bet netrukus buvo gerokai nustebinti, kai mūsiškis pradėjo vieną po kito versti kamuolius į „Bucks“ krepšį.

Didžiausio Viskonsino valstijos miesto komandai atsilikus nuo „Rockets“ minėtos televizijos darbuotojai ėmė girti D. Motiejūną. „Jo žaidimas – labai solidus ir efektyvus“, „tai bent aukštaūgis: jis ne tik pats gali „centruoti“, bet ir mato aikštę bei atlieka perdavimus“, „labai universalus krepšininkas“ – tokiais ir panašiais epitetais žarstėsi jie.

Tačiau norėdami papasakoti šiek tiek daugiau apie varžovų gynybą laužiusį D. Motiejūną TV komentatoriai nežinojo, iš kurios jis šalies. „Trečiametis iš Rusijos šiandien tikrai palieka įspūdį“, – savo neišmanymu žiūrovus šokiravo jie.

D. Motiejūnas mačą pradėjo starto penkete ir per 31 min. įmetė 20 taškų (9/12 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 2/3 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko net 4 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus prasižengė.

Lietuvis, buvo per tašką nuo savo karjeros rekordo, pasiekto prieš porą dienų (21 taškas akistatoje su Sakramento „Kings“ – DELFI), buvo antras pagal rezultatyvumą rungtynių žaidėjas. 34 taškus surinko nuostabiai pataikęs Jamesas Hardenas (5/9 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 12/13 baudos).

Beje, 117 taškų – tai kol kas daugiausiai, kiek šiame sezone per vieną susitikimą yra pavykę pelnyti „Rockets“, kurie ir toliau verčiasi be traumuotų Dwighto Howardo, Terrence'o Joneso, Patricko Beverley ir Isaiah Canaano.

Be abiejų pagrindinių savo įžaidėjų likusių teksasiečių atakų organizatoriaus funkcijas Milvokyje buvo priverstas prisiimti 37-erių metų veteranas Jasonas Terry.

„Bucks“: Jabari Parkeris 19 (13/14 baudos, 9 atk. kam.), Ersanas Ilyasova 18, Giannis Antetokounmpo 17, Brandonas Knightas 12, Larry Sandersas ir Khrisas Middletonas po 11 taškų.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 34 (5/9 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 12/13 baudos, 8 rez. perd.), Donatas Motiejūnas 20 (9/12 dvitaškiai, 2/3 baudos), Jasonas Terry 18 (4/8 tritaškiai), Trevoras Ariza 14 (10 atk. kam.), Kostas Papanikolaou 12 taškų (5/6 metimai iš žaidimo).

Kitą mačą „Rockets“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį namuose su galingų aukštaūgių Marco Gasolio ir Zacho Randolpho vedamais absoliučiais NBA lygos lyderiais Memfio „Grizzlies“ (14/2).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)