Pirmas Jungtinės lygos pusfinalio mačas „Lietuvos rytui“ nesusiklostė itin palankiai. Vilniečiai susitikimo pabaigoje 81:87 turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

„Smulkmenos nulėmė rungtynių baigtį“, - po mačo spaudos konferencijoje teigė „Lietuvos ryto“ treneris Dainius Adomaitis. - Pirmoje mačo pusėje leidome „Nižnij Novgorod“ ekipai atkovoti daug kamuolių po mūsų krepšiu, o jie tais šansais naudojosi. Antroje pusėje ėmėme daryti kitas klaidas“.

Rusijos klubo „Nižnij Novgorod“ vyriausiasis treneris Zoranas Lukičius teigė, kad pirmos serijos rungtynės buvo svarbios, tačiau strategas sutinka, kad svarbiausios serijos kovos persikels į Vilnių.

„Pirmi serijų mačai įprastai būna sudėtingi, tačiau lengvų scenarijų nesitikime nei antrose, nei trečiose, nei, galbūt, vėliau seksiančiose rungtynėse. Visiems suprantama, ką reikia daryti“, - savo komandos svetainei internete teigė Z.Lukičius.

„Lietuvos ryto“ komanda ir toliau šioje pusfinalio serijoje versis be traumuotų Renaldo Seibučio ir Eimanto Bendžiaus bei Jungtinės lygoms kovoms neregistruoto Antano Kavaliausko. „Nižnij Novgorod“ ekipoje nežaidžia traumuotas slovėnas Primožas Brežecas.

Tvarkaraštis:

Gegužės 29 dieną, 18.30 val. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas
Birželio 1 dieną, 14.00 val. „Lietuvos rytas“ - „Nižnij Novgorod“
Birželio 2 dieną, 19.00 val. „Lietuvos rytas“ - „Nižnij Novgorod“
Birželio 5 dieną, 18.00 val. (jeigu reikės) „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“

Ketvirtadienį savo pusfinalio seriją pradeda ir Jungtinės lygos nugalėtojų titulą ginsiantys Maskvos CSKA krepšininkai. Armiečiai iki trijų pergalių kausis su Kazanės „Uniks“ komanda.

CSKA klubas patyrė fiasko Eurolygos finalo ketverte, kuriame liko ketvirtoje vietoje, tačiau atsitiesė Jungtinės lygos kovose ir atsilikdami ketvirtfinalio serijoje 0-2 su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa, laimėjo trejas rungtynes iš eilės. „Uniks“ krepšininkai ketvirtfinalyje ganėtinai lengvai 3-0 eliminavo „Krasnyje Krylja“ komandą.

„Šioje poroje mes ne favoritai, ir aš būsiu patenkintas, jei po mačų Kazanėje rezultatas bus 1-1. Tačiau, nepaisant to, mes neketiname pasiduoti ir darysime viską, kad laimėtume ir kiekvienas atskiras rungtynes, ir visą seriją“, - savo komandos svetainei internete teigė „Uniks“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri.

CSKA komandai kovos Eurolygoje ir Jungtinėje lygoje kainavo daug fizinių ir emocinių jėgų. Maskvos komandai dėl traumų negalės padėti Aaronas Jacksonas ir Vladimiras Micovas, o „Uniks“ gretose greičiausiai nebus Kosto Kaimakoglou.

„Svarbiausia mums – susigrąžinti fizines jėgas ir dvasios energiją“, - prieš pusfinalio seriją VTB Jungtinės lygos interneto svetainei teigė CSKA vairininkas Ettore Messina. - Serija bus sunki, ir mes net nenorime galvoti apie tai, kas bus po pirmų rungtynių. Kiekvienam iš mačų rengsimės atskirai“.

Tvarkaraštis:

Gegužės 29 d., 18.00 val. Kazanės „Uniks“ – Maskvos CSKA
Gegužės 30 d., 18.00 val. Kazanės „Uniks“ – Maskvos CSKA
Birželio 2 d., 18.00 val. Maskvos CSKA - Kazanės „Uniks“
Birželio 3 d., 18.00 val. (jeigu reikės) Maskvos CSKA - Kazanės „Uniks“
Birželio 6 d., 18.00 val. (jeigu reikės) Kazanės „Uniks“ – Maskvos CSKA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)