Besitęsiant įtemptai situacijai Ukrainoje, „Budyvelnik“ klubas ir toliau yra priverstas savo namų rungtynes žaisti užsienyje. Prieš porą savaičių Eurolygos vadovai buvo nusprendę iš Kijevo į Kauną perkelti ir pirmą aštuntfinalio susitikimą tarp „Budyvelnik“ ir Nantero JSF (Prancūzija) komandų.

Įveikęs prancūzų barjerą Ukrainos čempionų klubas dar kartą pasirinko „Žalgirio“ areną. Antradienį į ją atvyks „Crvena Zvezda“ krepšininkai, kurie aštuntfinalyje iš Europos taurės varžybų eliminavo Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Crvena Zvezda“ gretose krepšinio gerbėjai išvys ir pažįstamų veidų. Belgrado komandoje rungtyniauja aukštaūgis Bobanas Marjanovičius, prieš kelis metus vilkėjęs ir „Žalgirio“ marškinėlius.

„Žalgirio“ sezono abonementų savininkams įėjimas į „Budyvelnik“ ir „Crvena Zvezda“ ekipų rungtynes yra nemokamas. Bilietai po 10, 12 ir 15 litų (jau įskaičius mokesčius) kol kas yra pardavinėjami tik pirmame „Žalgirio“ arenos aukšte. Jei jis bus užpildytas, bus atidarytas ir trečiasis arenos aukštas.

Be to, perkantys bilietus į kovo 20 d. Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandų bilietą į „Budyvelnik“ ir „Crvena Zvezda“ klubų mačą gaus nemokamai. Ši akcija vyksta tik Bilietai.lt kasose, o pasinaudoti pasiūlymu galima tik perkant bilietą.

„Budyvelnik“ komandoje rungtyniauja trys krepšininkai iš Lietuvos. Praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidęs Darjušas Lavrinovičius yra neabejotinas „Budyvelnik“ ekipos lyderis. Jam gerai talkina ir devynerius metus „Žalgiryje“ praleidęs Dainius Šalenga bei aukštaūgis Michailas Anisimovas. „Budyvelnik“ komandą treniruoja buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis.