Ukrainos klubas, kurio gretose žaidžia Darjušas Lavrinovičus, Michailas Anisimovas ir Dainius Šalenga, Kaune pasijuto lyg namuose. Tribūnose buvo galima pastebėti ukrainiečius palaikančius plakatus, Ukrainos vėliavas.

„Ukrainiečiai – lietuviai su jumis“ – toks užrašas iškeltas „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje. Į aikštę žengiančius Kijevo klubo krepšininkus „Žalgirio“ arenoje sirgaliai sutiko plodami atsistoję.

Toks palaikymas įkvėpė „Budivelnik“ vyrus, o ypač D. Lavrinovičių – Ukrainos ekipa šventė pergalę rezultatu 86:82 (21:19, 26:22, 19:20, 20:21) ir prieš atsakomąją dvikovą po savaitės Prancūzijoje įgijo 4 taškų pranašumą. Svariausiai prie to prisidėjo D. Lavrinovičius, kuris per 29 minutes pelnė 28 taškus (8/11 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 6/7 baudos), atkovojo 9 kamuolius, blokavo 3 varžovų metimus ir išprovokavo 7 jų pražangas bei iš viso surinko net 38-is naudingumo balus.

Kiti Lietuvos atstovai pasirodė taip pat neprastai: M. Anisimovas per 17 min. įmetė 12 taškų (4/6 dvitaškiai, 4/6 baudos), o D. Šalenga per 20 min. pasižymėjo 8 taškais (4/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai).

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas prie paramos Ukrainai prisideda ne tik priimdamas savo šalyje negalinčią rungtyniauti Kijevo „Budivelnik“ komandą. Visos iš parduotų bilietų gautos lėšos bus skirtos nukentėjusiems Ukrainoje paremti.

„Nors tai yra tik simbolinis žingsnis, norime parodyti ukrainiečių tautai, kad šioje jų šaliai sudėtingoje situacijoje mes esame su jais. Į rungtynes kviečiame tiek sezono abonementų turėtojus, tiek visus gerbėjus, kurie nori išreikšti palaikymą Ukrainai“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Šias rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo apie 4,5 tūkstančio žiūrovų.

„Pirmiausiai noriu padėkoti Kaunui, žiūrovams. Dėkoju, kad palaikė mus, Ukrainos komandą. Šiandien puikiai sužaidė Darjušas Lavrinovičius. Manau, kad tai buvo geriausios jo sezono rungtynės. Aš pats asmeniškai jaučiuosi puikiai sugrįžęs į Kauną, kur praleidau ne vienerius metus. Ir aš pirmą kartą buvau šioje naujojoje arenoje“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Budivelnik“ strategas Ainaras Bagatskis.

„Keista buvo žaisti. Lyg turėjome žaisti namuose, žaidėme čia. Smagu, kad atėjo daug žmonių palaikė mus. Tai mus papildomai motyvavo. Ypač mus, lietuvius. Rungtynės buvo sunkios. Žinome varžovus. Labai prastai sužaidėme Eurolygos rungtynes išvykoje. Tai buvo blogiausios mūsų rungtynės. Dabar vėl mūsų keliai susikirto. Žinojome problemas, bet jų neišsprendėme. Galėjome laimėti didesniu skirtumu. Tačiau pergalė yra pergalė. Dabar žinome, kaip neturime žaisti“, - kalbėjo Dainius Šalenga.

„Pergalė yra pergalė, bet norėjosi laimėti kuo didesniu taškų skirtumu. Mes turėjome gerą šansą pasiekti pergalę didesniu taškų skirtumu, tačiau nieko nepadarysi. Mes neblogai žaidėme. Ypač puolime – mums pavyko viskas, ką mes buvome suplanavę. Tačiau neišvengiame banguoto žaidimo. Ypač tada, kai įgyjame solidžią persvarą. Buvo labai malonu čia žaisti. Dėkoju visiems sirgaliams, atmosfera buvo įspūdinga. Gal net geriau. Rungtynės man asmeniškai buvo geros, bet buvo geresnių“, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)