Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas prie paramos Ukrainai prisideda ne tik priimdamas savo šalyje negalinčią rungtyniauti Kijevo „Budivelnik“ komandą. Visos iš parduotų bilietų gautos lėšos bus skirtos nukentėjusiems per Maidano protestus paremti.

„Nors tai yra tik simbolinis žingsnis, norime parodyti ukrainiečių tautai, kad šioje jų šaliai sudėtingoje situacijoje mes esame su jais. Į rungtynes kviečiame tiek sezono abonementų turėtojus, tiek visus gerbėjus, kurie nori išreikšti palaikymą Ukrainai“, - sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kaip buvo skelbta, „Žalgirio“ sezono abonementų savininkams įėjimas į „Budivelnik“ ir JSF ekipų rungtynes yra nemokamas. Bilietai po 10 ir 12 litų (įskaičius mokesčius) kol kas yra pardavinėjami tik pirmame „Žalgirio“ arenos aukšte. Jei jis bus užpildytas, bus atidarytas ir trečias arenos aukštas.

„Budivelnik“ komandoje rungtyniauja trys krepšininkai iš Lietuvos. Praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidęs Darjušas Lavrinovičius yra neabejotinas „Budivelnik“ komandos lyderis. Jam gerai talkina ir devynerius metus „Žalgiryje“ praleidęs Dainius Šalenga bei aukštaūgis Michailas Anisimovas. „Budivelnik“ komandą treniruoja buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis.

Ukrainą palaikantys lietuviai kviečia surengti specialią akciją per ketvirtadienio (kovo 6 d.) „Žalgirio“ rungtynes su Maskvos CSKA ekipa Eurolygos turnyre. Žalgirio fanai siūlo per CSKA komandos pristatymą vienu metu atsukti Rusijos ekipos žaidėjams nugaras. Esą taip kauniečiai bent simboliškai išreikštų savo poziciją dėl Rusijos karinių veiksmų prieš Ukrainą.