„Rungtynes pradėjome nervingai. Pirmame kėlinyje nepataikėme metimų. Antrame kėlinyje žaidėme daug geriau ir praktiškai išsprendėme rungtynių baigtį. Antroje rungtynių dalyje žaidėme kaip patyrusi komanda, tiesiog išlaikėme pranašumą. Tačiau noriu pasakyti, kad toks rezultatas neatspindi tikro komandų pajėgumo“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Panathinaikos“ strategas Željko Obradovičius.

Žalgiriečiai kaip pagrindines pralaimėjimo priežastis vardijo itin prastą gynybą ir bandymą žaidimą grįsti individualiais veiksmais.

„Tai yra gėda, tragedija... Nėra gėda pralaimėti, tačiau pralaimėti šitaip – tikra gėda. Aš atsiprašau visų žiūrovų. Šiandien tiesiog visi norėjo būti herojais, tuo tarpu komandinis žaidimas liko pamirštas. Mūsų sąskaitoje liko dvi pergalės. Aš tikiu, kad galime pasiekti kitą etapą, tačiau tai bus labai sudėtinga“, - po rungtynių sakė Marko Popovičius.

„Antrame kėlinyje tiesiog subyrėjo mūsų gynyba ir varžovai atitolo. Patys matėte, kuo tai baigėsi. Visi pradėjome žaisti po vieną, o taip žaidžiant su tokia komanda to daryti negalima. Ar tai priekaištas komandos draugams? Ne, dabar ne laikas žarstytis priekaištais. Taip, mūsų pralaimėjimų serija tęsiasi. Duokdie, kuo greičiau iš jos išlipti“, - sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Sunku kažką pasakyti, paaiškinti savo žiūrovams, kodėl taip atsitiko. Kaip komanda žaidėme 12 minučių. Antrame kėlinyje tiesiog sustojome ir vėl pradėjo kartotis tos pačios bėdos, kokios komandą kamuoja iki man į ją atvykstant. Niekada nemaniau, kad mūsų sudėties komanda gali labai gerai gintis, tačiau taip gintis, kaip šiandien, tokio lygio varžybose tiesiog negalima.

Jei gynyboje žaidi gerai, tai ir nesisekant puolime galima žaisti ir nepaleisti varžovų toli į priekį. Tačiau šiandien mes gynėmės labai prastai. (...). Jei manęs klausite, kodėl mūsų žaidimas toks – aš tikrai nežinočiau visų atsakymų. Mes treniruotėse ruošiamės varžyboms ir matome visai kitą vaizdą, tačiau varžybose vaizdas visiškai priešingas. Sunku pasakyti, kodėl taip yra“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris Aleksandaras Trifunovičius.

Visgi treneris iš Serbijos vylėsi, kad dar ne viskas prarasta ir „Žalgiris“ dar turi galimybių patekti į TOP-16 etapą.

„Reikia laimėti abejas likusias rungtynes“, - teigė A. Trifunovičius.

„Aš niekieno neatsiprašinėju. Aš prisiimu dalį atsakomybės, tačiau reikia pakelti galvą ir eiti priekį. Žmonės, kurie mus palaiko ir žmonės, kurie mums moka pinigus, nusipelnė kur kas daugiau“, - spaudos konferenciją baigė A. Trifunovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją