Nors „Žalgiryje“ K. Davidas žaidė tik vieną sezoną, jis atmintyje turėjo įstrigti ne vienam aistruoliui. Tuomet Eurolygoje vengras vidutiniškai pelnydavo po 16,9 taško ir atkovodavo po 8,2 kamuolio. Po įspūdingų metų Kaune K. Davidas patraukė Vitorijos „Tau Ceramica“ dėmesį bei šioje komandoje žaidė kitus 3 sezonus. Karjerą buvęs žalgirietis baigė Gran Kanarijos ekipoje 2008 m. pavasarį.

Baigęs profesionaliai žaisti krepšinį K. Davidas nuo jo nenutolo ir tapo NBA ekipų skautu Europoje. Būtent atstovaudamas Fynikso „Suns“ komandai jis apsilankė Lietuvoje. Čia jis stebėjo ne tik dvi Eurolygos rungtynes, bet ir žalgiriečių treniruotę, kurioje sutiko keletą pažįstamų veidų bei davė išskirtinį interviu „Žalgirio radijo“ laidai.

- Korneli, sveikas, tai bent staigmena, ką veiki Lietuvoje? – K.Davido paklausė „Žalgirio radijo“ vedėjas Karolis Tiškevičius.

- Aš visada mylėjau krepšinį ir baigęs krepšininko karjerą nenorėjau jo palikti. Po metų žaistų Ispanijoje tapau Klivlendo „Cavaliers“ komandos skautu, o šią vasarą aš pakeičiau komandą ir dabar dirbu Fynikso „Suns“ ekipoje. Stebiu įvarius krepšininkus ir ieškau tų, kurie galėtų papildyti „Suns“ gretas.

- Kur praleidi daugiau laiko: Europoje ar JAV?

- Daugiau laiko praleidžiu Europoje, nes esu tarptautinis skautas ir daugiausiai domiuosi Europos žaidėjais. Bet taip pat nuvykstu ir į JAV. Taigi gyvenu tarp dvejų žemynų.

- Gal kai kurie „Žalgirio“ krepšininkai ateityje žais Fynikso „Suns“?

- Nežinau. Mano darbas iš esmės yra pateikti informaciją apie atskirus krepšininkus. Taigi jei aš pastebėsiu kažką labai įdomaus, žinoma, aš išsakysiu savo nuomonę „Suns“ komandos vadovams, nes tik jie priima tokius sprendimus. Bet aš tikiuosi, kad žalgiriečių ten bus.

- Ar tai pirmasis tavo apsilankymas Lietuvoje, kai palikai „Žalgirį“?

- Kuo metu žaidžiau tuometinėje „Tau Ceramica“ komandoje man teko rungtyniauti Kaune. Deja, tas rungtynes pralaimėjome. Taigi tai antrasis kartas, bet šįkart Lietuvoje aš ne kaip žaidėjas, o kaip skautas.

- Ar „Žalgirio“ komandos treniruotėje sutikai pažįstamų veidų?

- Žinote, visada labai smagu sugrįžti į Lietuvą. Man labai patiko čia žaisti. Aš mylėjau „Žalgirio“ sirgalius, komandos draugus ir visus aplinkinius. Trys žaidėjai iš dabartinės sudėties buvo ir tada, kai žaidžiau aš: Dainius Šalenga, Tadas Klimavičius ir tada dar tik kartais prie mūsų treniruočių prisijungdavęs jaunimo komandos lyderis Paulius Jankūnas. Taip pat man labai gerai pažįstamas pats miestas, Laisvės alėja ir netgi klimatas.

- Kur rungtyniavai po sezono „Žalgiryje“?

- Trejus metus praleidau Vitorijos „Tau Ceramica“ arba dabartinėje „Caja Laboral“, o vėliau dvejus metus praleidau „Gran Canaria“ komandoje. Taigi penkeri paskutinieji karjeros metai – Ispanijoje.

- Ar negalvojai apie trenerio karjerą?

- Būdamas krepšininku niekada apie tai negalvojau. Aš tam nesu sutvertas. Man patinka tai, ką dabar darau.

- Buvę žalgiriečiai, kuriuos mes neseniai kalbinome, yra gana aktyvūs savo valstybėse: Jiri Zidekas dirba Čekijos krepšinio federacijoje, Franjo Arapovičius buvo Kroatijos parlamento narys. Na, o ką tu nuveikei Vengrijoje?

- Bendrauju su Vengrijos krepšinio federacija. Šią vasarą joje įvyko pasikeitimai ir Vengrijos krepšinis turi naują prezidentą. Jis mane kviečia dirbti federacijoje. Vis dar nežinau, ką tiksliai ten veiksiu ir kokią poziciją užimsiu, bet noriu padėti Vengrijos krepšiniui. Tikiuosi, viskas greitai paaiškės.

- Kokie tavo prisiminimai apie Kauno „Žalgirį“ ir komandos aistruolius?

- Aš čia laimėjau Lietuvos krepšinio lygą, kai finale nugalėjome „Lietuvos rytą“. Mes turėjome puikią komandą: Saulius Štombergas, Ainaras Bagatskis, Mindaugas Timinskas, Gintaras Einikis, Tanoka Beardas, Edas Cota – tai žmonės, kuriuos jūs puikiai prisimenate. Mes žaidėme labai gerai ir man išliko geri prisiminimai tiek apie žaidimą „Žalgiryje“, tiek ir apie laiką už aikštelės ribų. Visi čia skundžiasi apie šaltį, o man net ir oras čia tiko ir viskas buvo labai gerai.