BBL Iššūkio taurės (Challenge Cup) turnyre žais penkiolika komandų, suskirstytų į tris grupes.

A grupėje taurės savininkai Vilniaus "Sakalų" krepšininkai žais su Utenos "Juventus LKSK", Panevėžio "Techaso", Noršiopingo "Dolphins" (Švedija) ir Valgos "Valga-CKE Inkasso" (Estija) komandomis.

B grupėje varžysis Kauno "Aisčiai", Vilniaus "Perlas", Alytaus "Alytus", Jelgavos "Zemgale" (Latvija) bei Talino "Kalev" (Estija), o C grupėje rungtyniaus Prienų "Rūdupis", Klaipėdos "Neptūnas", Marijampolės "Sūduva", Talino TTU BC (Estija) ir Rygos "Keizarmežs" (Latvija).

"Malonu, jog galiu pristatyti šeštąjį BBL sezoną - vėl bus kovojama dvejuose divizionuose. Sumažėjo latvių komandų - nėra Rygos ASK ir Rygos "Barons-LMT" ekipų", – spaudos konferencijoje kalbėjo BBL valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.

Pasak, jo ASK klubas privertas tvarkyti bankroto procedūras, o "Barons-LMT" komanda jaunimo sudėtimi žais tik Latvijos pirmenybėse.

"Sudėtinga pasakyti, koks bus latvių ir estų komandų žaidimo lygis. Pernai žaidė gero lygio krepšininkai", – atsargiai sezono išvakarėse teigė Š. Kliokys. Pasak jo, ASK ir "Barons-LMT" klubams dalyvavimas BBL čempionate sustabdytas metams su teise sugrįžti.

"Čempionatas įvyks, bet šiai dienai pagrindinio rėmėjo neturime. Intensyviai dirbame", – garantavo BBL varžybų direktorius Romualdas Brazauskas. Jis neatmetė galimybes, jog lygai taip ir nepavyks surasti mecenato, o teks verstis smuklių rėmėjų parama. Nepatvirtintas iki šiol ir 2009-2010 metų sezono lygos biudžetas.

R. Brazausko įsitikinimu, bet kuriuo atveju BBL Elitinės grupės finalinio ketverto turnyro balandžio 23-24 dienomis dalyviai turėtų išsidalinti 100 tūkst. litų prizų fondą. (I vieta - 40 tūkst., II - 30 tūkst., III - 20 tūkst., IV - 10 tūkst.).

Beje, kur vyks Elitinės grupės finalinio ketverto turnyras paaiškės tik pavasarį - varžybos bus surengtos vienoje iš finalo ketverto dalyvės arenoje.

Artėjančiame sezone pageidavimą dalyvauti BBL čempionate buvo išreiškęs ir Baltarusijos klubas. "Tačiau atsiranda vizų klausimas. Be to, komandos nesiveržia važiuoti į Minską", – apie nedaug entuziazmu sukėlusią kaimynų iniciatyvą atvirai kalbėjo R. Brazauskas.

Jau šį savaitgalį (rugsėjo 25-26 d.) BBL taurės keturių ekipų turnyre Kauno sporto halėje dalyvaus BBL ir LKL čempiono titulą ginsianti Vilniaus "Lietuvos rytas", BBL ir LKL vicečempionas Kauno "Žalgiris" bei Latvijos ir Estijos pirmenybių nugalėtojai - Ventspilio "Ventspils" bei Talino "Kalev-Cramo".

Pirmąsias BBL Elitinės grupės reguliariojo sezono rungtynes spalio 29 dieną žais Šiaulių "Šiauliai" ir Kauno "Žalgiris" bei Kėdainių "Nevėžis" ir Vilniaus "Lietuvos rytas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją