Liudininkai teigė, kad temperatūra salėje siekė vos 13 laipsnių šilumos. Pagal BBL įstatus, termometrai rungtynių metu turi rodyti mažiausiai 16 laipsnių.

„Galėjome ir nesutikti žaisti rungtynių, nes, esant tokiai temperatūrai, padidėja traumų, ligų tikimybė. Bet panevėžiečiai iškart nepasakė, kokia temperatūra, tikino, kad salėje nėra termometro. Tik po rungtynių jų vadybininkas pripažino, kad buvo vos 13 laipsnių šilumos. Matyt, nuo šiol patiems teks vežiotis termometrus, nes tokiomis sąlygomis kitą kartą tikrai nežaisime“, – dienraščiui teigė „Aisčių-Atleto“ direktorius Mindaugas Puidokas.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad „Techaso“ žaidėjai dėl to įgijo pranašumą, nes nuolat treniruojasi vėsioje salėje.

Rezultatas lyg ir patvirtino šiuos spėjimus. Nors turnyro lentelėje abu klubai žengia greta, „Techasas“ sutriuškino kauniečius 81:64.

Mažųjų salių problema

Pastabą apie žemą temperatūrą rungtynių protokole įrašė ir komisaras Juozas Jankauskas. Beje, protokolas buvo vedamas tik ranka, nes sugedo „Aukštaitijos“ arenos kompiuteris, o naujo panevėžiečiai rasti nesugebėjo.

„Jau nusiuntėme „Techasui“ įspėjimą. Klubas turėtų pasirūpinti šildytuvais“, – kalbėjo BBL generalinis sekretorius Saulius Samulevičius.

Valdininkas pripažino, kad, lauke spustelėjus šaltukui, panašių problemų kyla ir kitoms komandoms. „Tai mažųjų komandų ir salių bėda. Šį sezoną jau buvo panašių signalų iš Klaipėdos. Tai kelia nerimą, juolab kad galime sulaukti ir didesnių šalčių“, – pažymėjo S. Samulevičius, pridūręs, kad ir rungtynių komisarams rekomenduos žiemą vežiotis termometrus.