Po sunkios pergalės prieš “Šiaulius” (83:70) Vilniaus ekipos treneris gyrė varžovus bei teigė, jog po tiek tarpusavio rungtynių nėra lengva motyvuoti žaidėjus rimtai kovai.

“Sunku po pertraukos, nors ir nedidelės, grįžti į vėžes. “Šiauliai” yra gera komanda ir šiemet sėkmingai rungtyniauja BBL, LKL ir ULEB taurės varžybose. Žaidėme su jais jau ketvirtą kartą, todėl sunku motyvuoti žaidėjus. Pradžioje kiek jaudinomės ir nežaidėme taip kaip norėjome, ypač gynyboje. Turėjome problemų dėl pražangų, net nežinau kodėl.

Su kai kuriomis baudomis sutinku, su kai kuriomis – ne, bet tai yra žaidimo dalis. Antroje dalyje stengėmės surasti žaidėjus, kurie gali tempti komandą į priekį ir tais žmonėmis tapo (Martynas) Gecevičius ir (Jaredas) Jordanas”, - rungtynes komentavo A. Trifunovičius.

Paprašytas įvertinti pokyčius lygoje, serbas kalbėjo, jog BBL sustiprėjo ir apgailestavo, jog šios varžybos nesulaukia deramo ULEB dėmesio.

Kalbėdamas apie tai, kokie 2007 metai buvo “Lietuvos rytui”, strategas pažymėjo, jog Vilniaus klubas yra stiprus ir gerai organizuotas. “Nenoriu vertinti žaidimo, nes mūsų rezultatai visose lygose parodo, kaip mums sekasi ir mus vertinti bei kalbėti apie mus turėtų kiti. Žinome savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Silpnąsias stengiamės pridengti, o stipriąsias tobulinti. Vaikinai sunkiai dirba ir už tai gauna deramą atpildą”.

“Lietuvos ryto” treneris pažymėjo, kad ekipos naujokas J. Jordanas sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes, bet nėra lengva jam rasti daugiau laiko. “Hollisas (Price'as) jau kurį laiką "tempia" komandą, bet mane džiugina, kad kaskart Jaredas rungtyniauja vis geriau ir geriau. Pasirodo, Europoje jis apskritai yra pirmą kartą ir vien už tai yra vertas pagarbos. Jis protingas vaikis ir parodė, kad ne veltui dvejus metus iš eilės NCAA pirmavo pagal rezultatyvius perdavimus.”

Pasak stratego, Roberto Štelmaherio sugrįžimas yra tik laiko klausimas. “Tai suteiks mums daugiau rotacijos galimybių, bet norime, kad jis būtų visiškai pasveikęs.”