„Žalgiris“ Eurolygos rungtynes su Sopoto „Prokom Trefl“ žais trečiadienį, 20.15 val., todėl antradienį tokiu pačiu laiku privalo sudaryti sąlygas svečių ekipai treniruotis pagrindinėje arenoje.

Problema iškilo rungtynių išvakarėse

„Aisčių-Atleto“ vadovai apie susidariusią situaciją sužinojo tik pirmadienį ryte, kai „Žalgiris“ sporto halės atstovams atsiuntė faksą su treniruočių laikais. „Aisčių-Atleto“ klubo direktorius Mindaugas Puidokas sakė, kad prieš sezoną buvo suderintas sporto halės nuomos tvarkaraštis, o apie jokius pakitimus jis nebuvo anksčiau informuotas.

„Mūsų rungtynių grafikas buvo patvirtintas prieš 3 mėnesius. Tačiau „Žalgirio“ atstovai nesikreipė anksčiau, kad kas nors būtų pakeista. Jei būtų kreipęsi, būtume ieškoję išeities. Kai jie paprašė pakeisti sausio 19 dienos rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“, mes sutikome jas žaisti diena anksčiau“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo M. Puidokas.

Anot klubo direktoriaus, nebėra jokių techninių galimybių pakeisti rungtynių datą ir vietą, nes apie tai turėtų būti pranešama iš anksto ir varžovams, ir spaudoje. Be to, pakeitus datą nukentėtų klubo įvaizdis.

Ieškodami išeities iš susidariusios situacijos, sporto halės atstovai „Žalgiriui“ pasiūlė treniruotis prieš „Aisčių-Atleto“ rungtynes ir po jų, t.y. iki 17.30 val. ir nuo 20.15 val. Tačiau „Žalgirio“ klubas nėra linkęs priimti tokio pasiūlymo.

„Taip išmušamas iš grafiko visas žaidėjų ritmas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino „Žalgirio“ komunikacijų direktorius Paulius Motiejūnas. – Jeigu mes visada turime vakarinę treniruotę nuo 18 val. ar vėliau, tai negalime likus dienai iki rungtynių ją padaryti 15 val. Daug metų taip dirbame su hale ir visi žino, kad likus dienai iki rungtynių vakare treniruojamės mes, o paskui – svečiai“.

LKL čempionų atstovas negali suprasti, kodėl BBL antrojo diviziono mačas yra svarbesnis už Eurolygos rungtynes.

Komandų principai ar neapsižiūrėjimas?

Tuo tarpu sporto halės direktorius Vytautas Snarskis tikina, kad du Kauno klubai nėra linkę ieškoti kompromiso ir šis konfliktas yra jų principų kova.

„Didžiausia bėda yra ta, kad komandos tarpusavyje nebendrauja ir tarp jų egzistuoja kažkoks principingumas. „Žalgiriui“ juk nebūtų skirtumo treniruotis valanda vėliau ar anksčiau. O „Aisčiai-Atletas“ irgi galėjo apie šią problemą pagalvoti anksčiau, nes žinojo, kad likus dienai iki Eurolygos rungtynių „Žalgiriui“ reikės treniruotis. Kaltės tenka ir mūsų sporto centrui – aš tik šiandien grįžau iš atostogų, todėl galbūt kas nors, dirbęs prieš tai, neapsižiūrėjo dėl tokio nesusipratimo“, – svarstė V. Snarskis.

Sporto halės direktoriaus nuomone problema yra ir ta, kad LKL bei BBL tvarkaraščiai buvo suderinti anksčiau nei Eurolygos. Be to, pagal pirminį Eurolygos tvarkaraštį „Žalgiris“ pirmąsias rungtynes turėjo žaisti lapkričio 1-ąją, tačiau spalio pradžioje rungtynės dėl televizijų prašymo buvo diena paankstintos.

„Jei komandos būtų laiku pasitikslinę savo datas, dabar nereikėtų kelti visko į viešumą. Tačiau Lietuvoje visi nori sukelti problemą ir nebando situacijos išspręsti geranoriškai“, – apgailestavo sporto halės direktorius.

Todėl likus kiek daugiau nei parai iki rungtynių vis dar nebuvo žinoma, kada vyks „Žalgirio“ treniruotės. „Aisčių-Atleto“ atstovai įsitikinę, kad jų rungtynės prasidės 18.30 val. Tuo tarpu „Žalgirio“ krepšininkai 18 val. tikisi ateiti į vakarinę treniruotę.

Jei nepavyks taikiai išspręsti situacijos, „Žalgirio“ komunikacijų direktorius Motiejūnas neabejoja, kad klubui bus skirta bauda iš Eurolygos.

„Mes dar praėjusią savaitę pranešėme „Prokom Trefl“ komandai apie jų treniruočių laikus. Todėl dabar per vėlu kažką keisti. Jei jie negaus treniruočių tuo metu, skųsis Eurolygai ir ši mus nubaus“, – įsitikinęs P. Motiejūnas.