Kodėl pirmosios pergalės reikėjo laukti taip ilgai?

- Yra objektyvios ir subjektyvios priežastys. Rinktinėje pasikeitė treneriai ir kai kurie žaidėjai – faktorių galima vardinti. Galbūt kai kam jie nepasirodys objektyvūs, bet yra veiksniai, kurie lemia mūsų žaidimą.

Jeigu lygintume rungtynes su švedais ir su latviais, galime pastebėti, kad komandoje jau matomas šioks toks braižas. Šiandien žaidimas vėl buvo pasikeitęs – žaidėme greičiau. Ne taip klydome gynyboje, žaidėme greičiau, geriau kovojome dėl kamuolių. Ir pataikymo procentas geresnis. Manau, kad kasdien vis gerinsime savo žaidimą. Matome savo silpnas vietas, planuojame treniruotes ir žaidimą gerinsime.

Varžovai taikliai metė tritaškius, kai gynėtės aikštės gynyba, tuo tarpu mūsų tolimi metimai nekrito. Kodėl?

Prieš aikštės gynybą yra kombinacijos, skirtos metimui iš toli ir metimui iš po krepšio. Varžovai pasirinko tolimų metimų strategiją, tuo labiau, kad jie yra geri metikai. O mes žaidžiame šiek tiek kitaip.

Momentais mūsų žaidimas strigo, bet tai yra normalu. Žaidžiame tik trečiąsias rungtynes ir tik vakar latviai šiek tiek naudojo aikštės gynybą. Mums reikia praktikos ir kontrolinės rungtynės skirtos būtent tam.

Ar varžovas buvo daug silpnesnis, ar jūs žaidėte geriau?

- Nenorėdamas įžeisti pasakysiu, kad Naujoji Zelandija krepšinio žemėlapyje yra labai nedidelė šalis. O mes taip pat šiek tiek geriau žaidėme.

Ar prieš pirmadienio rungtynes su Baltarusija labiau žiūrėsite į varžovus, ar akcentuosite savo komandos žaidimą?

- Esame nutarę daryti savo klaidų vaizdo įrašus ir juos rodyti bei taisyti kitoje stovykloje. Dabar klaidas labiau akcentuojame žodžiu bei daugiau rodome varžovų žaidimą, nes žaidėjai paprasčiausiai nesuvirškintų per daug informacijos.

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.