"Švedų komanda yra labai organizuota. Jų treneris yra graikas ir jų žaidimas primena graikišką – ilgos pozicinės atakos, kibi gynyba. Ir dėl to švedai buvo pranašesni, nes mes žaidėme absoliučiai neorganizuotai.

Turime pasiteisinimą, kad beveik nesitreniravome salėje, turėjome tik kelias treniruotes. Tačiau aišku Švedijos komanda nėra tokia stipri komanda. Jautėsi nesusižaidimas – vyrai ilgai neturėjo kamuolio rankose, todėl kamuolys iš rankų ir krito. Tai, kad ryškiai laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, rodo, kad vyrai stengėsi – dėl to jiems negaliu priekaištauti. Tačiau mums dar trūksta laiko. Šios rungtynės pagal mūsų pasikeitusį planą buvo visiškai netikslingos, bet kadangi buvome įsipareigoję jas žaisti, negalėjome atsisakyti.

Yra kaip yra. Šitas antausis nė kiek nemažina mūsų tikslų. Tai bus papildomas akstinas žaidėjams ir nereikia daryti tragedijos. Noriu padėkoti aistruoliams, kurie palaikė mus iki rungtynių pabaigos ir nenušvilpė.

Esu treneris, kuris mėgsta krepšinio schemas, bet šiandien jų nebuvo ir neturiu ką komentuoti. Žaidėme kaip papuola. Stengėmės išnaudoti individualias savybes, tačiau varžovai taikė dvigubą gynybą, o įmesti kamuolio nesugebėjome. Praleidome nedaug taškų, nors žaidimas gynyboje taip pat buvo visiškai nesuderintas, o užpulti negalėjome.

Krepšininkai yra tikrai aukšto lygio ir neabejoju, kad žaisime geriau. O už šias rungtynes reikėtų atsiprašyti žiūrovų", - kalbėjo R.Butautas.

Kšyštofas Lavrinovičius: "Įspūdžiai nekokie. Esame dar nesusižaidę, o švedai jau pasirengę kovoti dėl likusios vietos Europos čempionate. Man labai patiko tiek arena, tiek gerbėjai – esu atpratęs nuo tokio palaikymo."

Po pergalės prieš Lietuvos komandą kur kas linksmesnis buvo Švedijos rinktinės vyriausiasis treneris Kostas Flevarakis. "Skambės juokingai, tačiau net ne visi mano žaidėjai žinojo Lietuvos krepšininkus, kurie yra garsūs Europoje," - spaudos konferencijoje pasakojo K.Flevarakis.

Mūsų krepšininkai tikrai nėra tokie geri kaip Lietuvos, todėl ši pergalė yra labai svarbi. Svarbu buvo sužaisti tokioje atmosferoje, nes daugelis mano žaidėjų nėra pratę prie pilnų salių.

Nors surinkome daugiau pražangų, laimėjome visus kėlinukus. Turime susikaupti ir kitas rungtynes žaisti su tokia pat motyvacija. Nesame žvaigždės, net jei nugalėjome Lietuvą. Šiandien mano žaidėjai pasistengė iš visų jėgų ir už tai esu jiems dėkingas bei juos sveikinu.

Prieš rungtynes sakiau krepšininkams, kad Lietuvos žaidėjai yra talentingiausi pasaulyje, galbūt išskyrus JAV. Nepaisant to, kad esu graikas, manau, kad tiek Graikija, tiek Ispanija nuo Lietuvos atsilieka savo talentu. Europos čempionato finale norėčiau matyti Lietuvos ir Graikijos komandas, nors ką gali žinoti – gal ten bus ir Švedija (juokiasi)".