Už drausmės pažeidimus nuo vilniečių komandos buvo nušalinti Corey Fisheris, Clevinas Hannah ir Tayloras Brownas, o taip pat prasikaltusiam Drew Gordonui leista išvykti į JAV gydytis stresinio kojos lūžio.

Bet net ir praradęs keturis labai svarbius žaidėjus, „Lietuvos rytas“ neatrodė kaip subyrėjusi komanda. Priešingai, žvelgiant iš šono atrodė, kad atsirado visą sezoną ieškota komandinė dvasia.

Jau pirmoje atakoje Julius Jucikas įmetė dvitaškį, o kitoje Jimmy Baronas pridėjo tolimą šūvį – po abiejų epizodų visas atsarginių žaidėjų suolas pakilo iš savo vietos ir paplojo komandos draugams.

„Aš žaidėjams sakiau, kad jeigu jie galvoja, kad bus lengviau – tai taip nebus. Bus sunkiau. Mums netgi būtų buvę palankiau, kad kai kurie jų žaidėjai žaistų. O dabar išėjo lietuviai, kurie yra motyvuoti, kurie nori ir žino, kaip žaisti krepšinį. Prieš kiekvieną treniruotę kartojau šiuos žodžius. Bet turbūt pro vieną ausį įėjo, pro kitą išėjo. Bandysime vieną ausį užkišti“, – pokyčius vilniečių rotacijoje vertino D. Adomaitis.

Antrame kėlinyje tritaškį prametus Margiriui Normantui, Kurtis iš įpročio staigiai atsisuko į atsarginių žaidėjų suolelį ten ieškodamas keitimo. Bet pasirinkimo nebuvo. Ir ne tik dėl to, kad ant suolo – krūva jaunimo, bet ir dėl to, kad sostinės ekipoje nebeliko nė vieno tikro įžaidėjo, o šią spragą užkamšyti bandė būtent M. Normantas. Bet trumpas suolas kojos vilniečiams nepakišo.

„Jeigu jau patenki į tokio lygio komandą, tai neturėtų priklausyti: treneris tave išleido 2 ar 20 minučių. Tu žinai, ką darai. Ir turi tai daryti. Bet kalbu apie discipliną ir pasiruošimą rungtynėms, ko stokojome iki šio mačo. Viskas vyko disciplinuotai. Taip, neįmetėme lengvų metimų, bet praktiškai viskas buvo kontroliuojama. Ši kontrolė ir davė matomus vaisius“, – savo auklėtiniais didžiavosi Rimas Kurtinaitis.

Būtent šios disciplinos vedamas „Lietuvos rytas“ per pusantro kėlinio svečiams iš Klaipėdos nenusileido niekuo, o tuomet ir pats surengė galingą spurtą. Jo iniciatorius – ne kas kitas, o sezono viduryje iš „Neptūno“ atvykęs J. Baronas: 10 taškų per antrą ketvirtį surinkęs amerikietis leido šeimininkams pirmauti net 35:24.

Po pertraukos Lietuvos rinktinės vairininko kariauna nerado priešnuodžių prieš vilniečius, kurie mažais žingsniukais vis didino atotrūkį. Rekordinė riba siekė net 20 taškų, kai ketvirto kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas“ pirmavo 64:44.

Ir nors „Neptūnui“ vienu metu dar buvo pavykę priartėti dešimties taškų atstumu, J. Barono ir Artūro Gudaičio tandemas sutvarkė visus reikalus.

„Labai džiaugiuosi, kad laimėjome, džiaugiuosi kiekvieno aikštelėje buvusio komandos nario darbu – mes matėme visai kitą energiją, pastangas, nors ir pripynėme vaikiškų klaidų. Bet jas kompensavome tomis pastangomis. Mačiau tai, ką nori treneris matyti, – mintimis dalijosi R. Kurtinaitis.

– Nenorėčiau ko nors vieno išskirti. Norėčiau išskirti pagerėjusį bendrą komandos klimatą ir tą atsidavimą, kurį matėme aikštelėje. Tai ne tik mano žodžiai. Mes tą jautėme ir iš sirgalių pusės: tiek rungtynių metu, tiek po jų. Krepšinis buvo gyvesnis, sirgaliai buvo linksmesni, audringesni. Tai nebuvo surežisuota, o sirgalių padėka į žaidėjų įdėtą triūsą."

O štai į spaudos konferenciją atkulniavęs D. Adomaitis buvo priešingos nuotaikos – savo komandos nariams neturėjo nė vieno gero žodžio.

„Sveikinu „Lietuvos rytą“ su pergale. Su pelnyta pergale. Sąžiningai – sunku suprasti. Prieš kiekvieną susirinkimą ir treniruotę kalbėjome apie vieną ir tą patį dalyką – galvose nusiteikimą kiekvienam ir kaip komandai. Žinojome, kad „Lietuvos rytas“ po tokio sukrėtimo išeis agresyvūs ir žiauriai motyvuotas.

Turbūt man, kaip treneriui, reikia prisiimti atsakomybę dėl nuteikimo. Bet man sunkiai suvokiama, kaip „Lietuvos rytas“ 14 taškų pelno vien iš paprasto dalyko – mes neatsitveriame žmogaus, o jie pasiima kamuolį ir įmeta. Man yra nesuvokiama, kai kovoji dėl medalio ir nesugebi padaryti tokio dalyko: akcentuojame 1-2 esminius dalykus, bet mus vis tiek baudžia“, – pakeltu tonu mintis dėstė jis.

Serijoje iki trijų pergalių Vilniaus klubas dabar pirmauja 1-0, o antrosios rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį „Švyturio“ arenoje.

„Per tą trumpą laiką dabar reikia rasti žaidėjus, su kuriais galima eiti į šį karą, nes šios dienos rungtynės parodė, kad su kai kuriais negalima. Mūsų visam trenerių kolektyvui reikės padaryti šį darbą.

Bet čia yra serija. Gavome skaudžią pamoką, važiuojame namo, darome išvadas ir žaidžiame namuose. Sporte svarbu, kaip greitai gali padaryti išvadas ir reaguoti į situaciją. Faktas, kad mes turime tai padaryti“, – rankų nuleisti neskubėjo „Neptūno“ vedlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)