Praėjusį trečiadienį „Žalgirio“ centras sėdo į lėktuvą ir išskrido į Mursiją, kur jo žmona laukėsi pirmagimio. Tačiau ši istorija galbūt ir nebūtų nuskambėjusi taip garsiai, jeigu ne jau legendine tapusi spaudos konferencija po trečiųjų pusfinalio serijos rungtynių.

„Žalgiriui“ Kaune sutriuškinus „Neptūną“ ir persvėrus pusfinalio serijos rezultatą 2-1, Šarūnas Jasikevičius sulaukė klausimo, kaip vertina žaidėjo išvykimą svarbiausiu sezono metu. O 41-erių trenerio atsakymas tapo virusiniu vaizdo įrašu, paplitusiu ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Kaip aš tai vertinu? Aš jam leidau išvažiuoti. Ar tu turi vaikų? Ne? Tai kai turėsi vaikų, jaunuoli, suprasi. Čia yra maksimumas, ką žmogus gali patirti. Kai pamatysi pirmą kartą savo vaiką, tada suprasi, kas gyvenime yra svarbiausia. Nieko negali būti didingiau pasaulyje nei vaiko gimimas. Patikėk manimi: nei titulai, niekas. Augusto Lima yra padangėse dėl emocijų, aš labai dėl to džiaugiuosi“, – tuomet rėžė Šaras.

„Tai pats populiariausias vaizdo įrašas visoje Ispanijoje, – šyptelėjo A. Lima. – Pamačiusį jį, mano žmona pravirko ir paprašė nusiųsti treneriui padėkos žinutę.“

Tiesa, tai 25-erių brazilas jau buvo padaręs.

„Nusiunčiau treneriui žinutę ir pasakiau, kad jeigu jis mane užstojo – ir aš jį užstosiu. Taip, tai mūsų darbas, bet šeima yra pats svarbiausias dalykas. Aš ir mano šeima esame labai laimingi. Jeigu treneris kažką tokio padaro dėl tavęs – noriu už tai atsidėkoti“, – plačiai išsišiepęs kalbėjo A. Lima.

Ir atsidėkojo gindamas „Žalgirio“ baudos aikštelę. Be 8 atkovotų kamuolių aukštaūgis per 22 minutes dar atliko bloką, išprovokavo 4 pražangas, pats taisykles pažeidė 3 sykius ir surinko 8 naudingumo balus, o kauniečiai 69:53 įveikė „Neptūną“, seriją laimėjo 3-1 ir iškopė į finalą.

„Esu pavargęs ir šiek tiek sirguliuoju, bet tai yra normalu, kai nemiegojęs keturias dienas vėl grįžti į treniruotes, – prisipažino A. Lima. – Bet nieko – dabar reikia greičiau atsigauti.“

O laiko tam brazilas turės užtektinai – pirmosios finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos tik sekmadienį. Tiesa, dar neaišku, kas bus žalgiriečių varžovais. Bet kol kas arčiau to yra Panevėžio „Lietkabelis“, akistatoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pirmaujantis 2-1.

„Mums nesvarbu prieš ką žaisti. Abi komandos Lietuvos krepšinio lygoje demonstruoja gerą žaidimą. Svarbiausia mums patiems būti pasirengusiems ir atiduoti visas jėgas“, – kovingai kalbėjo A. Lima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)