„Pradėsiu nuo žiūrovų – tai pats pozityviausias dalykas šiandien. Nepakartojamas dalykas žaisti prieš 15 tūkstančių sirgalių. Ačiū ačiū ačiū. Smagu tikrai“, – ištikimiausiems fanams dėkojo Šaras.

Įspūdinga atmosfera žalgiriečiams akivaizdžiai įpūtė papildomos energijos, kurios kupini jie jau nuo pirmųjų akimirkų nurūko į priekį (11:2). Daugiausiai Kevino Pangoso (8 tšk.) ir Roberto Javtoko (6 tšk.) pastangomis „Žalgiris“ vienu metu netgi turėjo dviženklę persvarą (24:13), o pirmąją kėlinį užbaigė būdamas priekyje 27:18.

Visgi antrame ketvirtyje 15 tūkst. sirgalių minia vis dažniau ėmė griebtis už galvų – šeimininkų metimai net iš patogių pozicijų skriejo pro šalį, o žaidimo ritmą pajutę Milano krepšininkai po Davide'o Pascolo tritaškio atsidūrė priekyje (34:35).

41:39 prieš ilgąją pertrauką pirmavęs „Žalgiris“ po poilsio minučių dukart bandė truktelėti į priekį, tačiau abiem bandymams svečiai iš Milano rado priešnuodžių. Prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė vienodi skaičiai – 63:63.

Per paskutines 10 minučių ant parketo vyko tikros taškų lenktynės – vienos komandos metimą sekdavo kitos komandos taiklus šūvis, todėl laimėtojas sprendėsi tik paskutinėmis minutėmis (74:74).

„Lietuva, Lietuva!“, – likus žaisti pusantros minutės skandavo sausakimšai „Žalgirio“ areną užpildę sirgaliai, tačiau visiškai laisvo aikštės kampe likusio Artūro Milaknio mestas kamuolys net nelietė lanko, o varžovai buvo negailestingi – Andrea Cinciarini dūrė skaudų tritaškį (77:81).

Per likusį laiką žalgiriečiai dar bandė pražangų taktikos dėka išsikapstyti, tačiau nepavyko.

„Nenusipelnėme laimėti, – konstatavo Š. Jasikevičius. – Kai 15 tūkstančių sirgalių akivaizdoje praleidi 88 taškus, tai viską pasako. Žaidėjams, pasakiau, kad jeigu jie nori jausti malonumą žaidžiant prieš 15 tūkst., jie visų pirma turi gintis: spausti, pasinaudoti varžovų trumpa rotacija. Matėte, kad leidome kiekviename kėlinyje įmesti vis daugiau. Padarėme įspūdingą kiekį psichologinių klaidų.

Kai jų nepadarėme, kai kurie Milano žaidėjai, su kuriais rizikavome, mus nubaudė. Taip, jie mus nubaudė su metimais, kurių nesitikėjome, tačiau visą laiką reikia žiūrėti į save: jeigu praleidi 88 taškus, reiškia, kad galvoji, jog laimėsi su puolimu. „Žalgiris“ šiame sezone dar nė vienos komandos neįveikė su puolimu – ir tai yra labai blogas mentalitetas.

Šiame sezone daug kur iš mentaliteto buvo žengti didžiuliai žingsniai į priekį, tai šiandiena ne nubraukė, bet buvo viena iš tų dienų, kai judėjome ne į tą pusę. Kai kurie žaidėjai įspūdingai nesuprato, kur mes rizikuojame, koks buvo mūsų žaidybinis planas...

Kai taip žaidėjai nepasiruošę, greičiausiai daug kur yra ir mano kaltės. Nesugebėjau įteikti, kad vieną komandą Eurolygoje du kartus įveikti yra labai sunku. Jau tą patį matėme ir su „Crvena Zvezda“, ir su kitomis komandomis – mes namuose žaidžiame žymiai blogiau. Ir ypatingai blogiau žaidžiame gynyboje“, – ilgą monologą spaudos konferencijoje rėžė 41-erių žalgiriečių vairininkas.

„Žalgiris“ šiame sezone pralaimėjo net devynerias iš 15 žaistų rungtynių. Ar rungtyniaujant namuose koncentracija kitokia?

„Aš galvoju, kad taip, nes buvo įspūdingas psichologinių klaidų skaičius. Jeigu rizikuojame su Pascolo ir jis pataiko abu tritaškius – tai mano kaltė, nes toks yra žaidybinis planas. Bet jeigu Pascolo prasiveržia, paima atšokusius kamuolius ir dar susirenka kitaip taškų – aš jau negaliu prisiimti atsakomybės.

Jeigu Cinciarini įmeta tritaškį – tai čia mano kaltė, nes toks yra žaidybinis planas. Bet jeigu Cinciarini dar po to veržiasi ir ardo mūsų gynybą, tai taip negali būti. Hickmanas negali mesti trečio ar ketvirto tritaškio, kai mes dar neturime keturių komandinių pražangų – reikia ant jo lipti. Už tai aš irgi negaliu prisiimti atsakomybės.

Paprasčiausiai, jeigu prie 15 tūkst. sirgalių praleidi 88 taškus, tu tiesiog privalai būti nubaustas pralaimėjimu. Kito kelio nėra. Čia nėra šiuolaikinis krepšinis. Mes su puolimu dar nieko neįveikėme – dar nesame tokie geri. Ir galbūt reikia tą iš naujo suprasti“, – pabrėžė Š. Jasikevičius.

Vos 8 žaidėjais remtis galėjęs Jasminas Repeša Kaune vis tik rado ginklų: žalgiriečius labiausiai baudė po 17 taškų pelnę Andrea Cinciarini ir Jamelas McLeanas, 16 taškų surinkęs Ricky Hickmanas, 13 įmetęs Awudu Abassas ir 12 pridėjęs D. Pascolo.

„Malonu būti vietoje, kurioje krepšinis yra ne tik sportas, o gyvenimas. Esame labai laimingi iškovoję šią pergalę, nes šiame sezone Eurolygoje pasirodėme nekaip, todėl mums kiekviena pergalė yra svarbi“, – mintimis dalijosi „Emporio Armani“ (8/21) vairininkas.

Tai buvo šeštoji šių dviejų komandų tarpusavio akistata ir tik antroji „Žalgirio“ (13/16) nesėkmė bei vos pirmoji namuose. Pergalės atveju Lietuvos čempionai būtų užsitikrinę dešimtąją vietą, tačiau paskutiniame ture vis dar gali nukristi į 11-ą, o aukščiau pakilti jau nebeturi vilčių.

Sezoną Eurolygoje žalgiriečiai užbaigs kitą ketvirtadienį Vitorijoje stodami į dvikovą prieš „Baskonia“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)