Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po mačo gyrė šansą išnaudojusius jaunuosius krepšininkus.

„Labiausiai nudžiugino intensyvumas ir dalijimasis kamuoliu, ką ir akcentavome pastarąją savaitę. Vyrai aikštėje buvo susikaupę ir įvykdė tuos reikalavimus. „Šiauliai“ stengėsi žaisti agresyviai, bet po gerų perdavimų tuos metimus iš gerų padėčių dar reikia pataikyti. Pataikymas buvo geras, bet svarbiausia, kad pavyko sukurti daug gerų situacijų.

Labai svarbu, kad pavyko pataupyti vyresnius žaidėjus. Dabar treniruočių procesas yra kitoks ir tas žaidimas turi būti intensyvus per trumpas atkarpas. Tą jie darė gerai, o norėjosi duoti pažaisti ir jaunesniems žaidėjams. Tiek Matas, tiek Laurynas – šaunuoliai.

Jie į žaidimą įsijungė gerai ir mane tai labiausiai džiugina. Laurynas paskutinėse rungtynėse aikštėje praleidžia 22–25 min. ir man labai smagu matyti tokį jaunimo indelį. Turime gerbti krepšinį, savo darbą ir sirgalius, kurie ateina į rungtynes. Niekada krepšininkams neturėjau jokių pastabų dėl motyvacijos ar atsidavimo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tuo tarpu sunkius laikus išgyvenančio „Šiaulių“ klubo strategas Vaidas Pauliukėnas žodžių į vatą nevyniojo.

„Kai iš idėjos lankai krepšinio būrelį, tai tokios ir priežastys. Nėra pinigų – nėra ir žaidimo. Jei būtų klostęsis žaidimas, vyrai būtų kovoję. O kai nepasisekė, ausys žemyn ir viskas. Jei tu lauki, lauki, lauki ir nieko nesulauki... Net negaliu pykti ant vyrų. Aš stengiuosi juos motyvuoti, kad ne piniguose esmė, bet psichologija yra psichologija“, – nelinksmai kalbėjo „Šiaulių“ strategas V. Pauliukėnas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)